19 Şubat 2010

EVLİLİK YEMİNİ


Gecenlerde msn adresimdeki arkadaşlardan bir tanesinin isminin önündeki yazıda bu şarkı çalıyordu. Mustafa Ceceli " Hastalığında ve Sağlığında" . Üstüne tıkayınca açılan şarkıyı sonuna kadar dinledim. Sonrada düşündüm. Keşke asker yemini, doktor yemini gibi bir de evlilik yemini olsa . 

  Nikah masasındaki geleneksel sorulardan kaçarak, ayak basma birinciliğinden kurtularak, millet ne der utancını yıkarak, bir daha bu yoldan aynı hevesle yürümeyeceğini  düşünerek, sonradan keşke yapabilseydik o yemini  dememek, takılan yüzüğün öylesine değilde, bir ömür boyu ikisini bir birine bağlayan tek halkanın anlamını kavraya bilmek, ele-ele, göz-göze bir ömür boyu birlikte yaşlanabilmeyi düşünmek   için  yeni bir yenilik.

EVLİLİK YEMİNİ !


Ben…/Ben……( İsimler söylenir)


Biz ikimiz/Birbirimizi sevdik./Birbirimizi seçtik./ Birbirimize söz verdik./Birbirimize eş olduk.
Şimdi birbirimize verdiğimiz söze tanık olmanızı isteriz.

Bundan böyle;/İkimiz birbirimizin en yakınıyız./Yalnızlığımızda ilk birbirimizi bulacağız./Sırlarımızı önce birbirimize açacağız. /Sevinçlerimizi birlikte çoğaltacağız.

Bundan böyle;/İkimiz birbirimiz için en iyi kılavuzuz./Hep birbirimizin iyiliğini istiyor olacağız./Olur da şaşırırsak doğruyu birlikte bulacağız./Olur da düşersek birlikte ayağa kalkacağız.

Bundan böyle;/İkimiz birbirimizin yol arkadaşıyız./Yokuşlarda ve inişlerde hep el ele kalacağız./Dağlarda ve çöllerde yan yana yürüyeceğiz./Yolun sonuna birlikte varacağız.

Bundan böyle;/İkimiz birbirimizin en büyük yardımcısıyız./Eksiklerimizi birlikte tamamlayacağız./Kusurlarımızı örtüp hatalarımızı hoş göreceğiz./Yuvamızı birlikte şenlendireceğiz.

Bundan böyle;/İkimiz birbirimizin en yakın dostuyuz./Üzüldüğümüzde birbirimizi teselli edeceğiz./Sevinçlerimizde birbirimize sarılacağız./Mutluluklarımızı birlikte tamamlayacağız.

Bundan böyle;/Birbirimizi daha çok seveceğiz./Birbirimizi seçtiğimize daha çok sevineceğiz… Bundan böyle;/İkimiz birbirimize emanet olacağız.

Senai Demirci


Yemin edecekler, bu yemini bozmamak adına da her iki taraf elinden geldiği kadar hassas davranacak. Her defa çıkacak olan  küçük pürüzlerde bu yemin hatırlanacak, "Yaradılanı sev, Yaradandan ötürü" denilecek sorun neyse hemen çözülecek.  Bu dünyada ölüm ayırıncaya kadar, ahiretimde de eşimi bana eş olarak ver, ve  her ikimizi de cennetinle şereflendir Rabbim  diye dua-dua yalvaracaklar.

" Allah bir yastıkta kocatsın "  sözünün iksiridir evlilik yemini !

Bence....

5 yorum:

  1. Vaktin hayr olsun güzel kardeşim.Sayfanı tanıttığın için teşekkür ederim.Çok güzel bir sayfan var.Seni izlemeye aldım,yakından takip edeyim diye.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, bloğuma bıraktığınız çok güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.Hepimiz blog dünyasında yeniyiz.Hergün birşeyler öğreniyoruz. Kullandığım makina Canon Ixus 750. Yandaki saati benim bloğuma girip saatin üzerine tıklarsanız site açılıyor.Çok değişik şeyler var dilediğinizi seçebilirsiniz.Sormak istediğiniz olursa iletişim adresime yazın severek yardımcı olurum.İzmirden sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  3. Benim için sözle değil yürekle edilen yemin daha değerli
    Bu yazdıklarını ben neredeyse hergün içim den bir daha bir daha söylüyorum çok şükür çok uzun yıllar olmasına rağmen Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın ve gönülden seveseği eşler çıkarsın karşısına
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. bu şarkıyı bende çok seviyorum. ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. ve ayrıca cici yorumunuz için sizin blognuz da çok güzel ve cici sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. sayfama hoş geldin canım, değerli yorumum için teşekkür ederim.Beğendiğine sevindim, her zaman beklerim. Dizayn bana ait canım, bişeyler yapmaya çalışıyorum. Aslında hazır çok şablon var ama, hepsi aynı tornadan çıkmış gibi, ben ferah iç açıcı temaları seviyorum. Beğendiğin yada yapmak istediğin bişey olursa seve seve elimden geleni yaparım, sevgiler selamlar. güzel bir akşam diliyorum.

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM