3 Temmuz 2014

Kupada Yaban Mersini Soslu Muhallebi




Bu tatlının ismini Google amcaya sordum bulamadım gariban :)) Ne biçim isim der gibi baktı yüzüme ..
Ee iyi ben yazayım da arayan bundan sonra zorlanmasın bulmakta, Google amca`da mahcup olmasın ismi yazıp aratanlara karşı.
Tarifin biraz değişik şeklini Kupada Çilek soslu muhallebi tarifinde yazmıştım . Aynı tarifin muhallebisine bir iki ekleme yaptım, sosunu da Yaban mersinli hazırladım.
Ne yalan söyleyeyim çilekli muhallebinin kırmızı görüntüsü güzeldi. Yalnız Yaban mersini çok asil durdu yaa.
İkisi arasında farkı şöyle tanımladım Çilek Soslu Muhallebi kırmızı elbise giyinmiş çingene güzeli, Yaban mersini soslu muhallebi ise gece kıyafeti giyinmiş köylü güzeli. Çok güzel görüntüsü oldu..



Malzemeler 

  • 3 su bardağı süt ( türk su bardağı )
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( dolu degil )
  • 1 yemek kaşığı un ( dolu degil) 
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti 
  • 1 su bardagı soğuk süt ( kremşantiyi çırpmak için)
Yaban mersinli sos için:
  • 500 gr yaban mersini
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Hazırlanması :

  • Tereyağı ve vanilya hariç muhallebi için gerekli malzemeyi tencereye koyup iyice karıştırıyoruz sonra ocakta tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişiriyoruz. 
  • Koyulaşmaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı da ekleyip 5 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz.
  • Ocaktan alıp en az 2-3 dakika sürekli karıştırıyoruz, sonra da ara sıra karıştırarak ılımasını bekliyoruz. (Bu işlemi mikserle de yapabilirsiniz daha kolay oluyor :)
  • Bir bardak soguk süte bir paket  kremşanti ekleyip çırpıyoruz. 
  • Kremşantiyi muhallebiye eleyip birlikte mikserle 2-3 dakika çırpıyoruz.
  •  Muhallebiyi üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde kupalara paylaştırıyoruz.
  • Yaban mersinini yıkayıp rondoda çekerek püre haline getiriyoruz.
  • Süzgece koyup kabuklarını koyu kısımdan ayırıp  nişastayı, şekeri koyup karıştırıyoruz ilk önce.
  • Sonra kısık ateşte hafif koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Ilınan sosu kupalardaki  muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz.
  •  Hazır olan tatlının üzerine kağıt havlu koyup soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  •  Servis yaparken isteğe göre yeşil fıstıkla, cevizle, çilekle süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun..!!

7 yorum:

  1. Bayıldım ben bu köylü güzeline,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş canım.sunumda çok şık.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel anlatmışsın öyle. Benim bu köylü güzelini denemem lazım çünkü harika görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Elıne sağlik canım hafifçe çok güzel olmuş hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  5. Yaban mersini dediginiz sey Amerika'daki cranberry mi oluyor?

    YanıtlaSil
  6. her yerde beğendiğimi dile getireyim dedim . Renk muhteşem. tadından şüphem yok. Bahar gibi. iç açıcı eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten çok lezzetliydi. Elinize sağlık ;)

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM