10 Haziran 2014

Çin Yufkasıyla Pirinçli , Biberli, Domatesli Sigara Böreği ..



Hayat kolay degil onu biliyorum. Bu zor hayatın kolay olan bölümünü Amerika`ya gelip hazır yufkalarla tanışırken gördüm..
Hazır kırılmış yumurta, yıkanmış patates, tertemiz yıkanmış ıspanak, hazır baklava hamuru filan epey ilginç gelmişti..
Bu kolaylıklar arasından en çok sevdiğim hazır yufkaydı.. Baklava hamurunu uzun zaman önce öğrenmiştim hatta hazır yufkadan baklava yapımını bloga eklemiştim..
Geçenlerde o hazır yufkalara bir yenisi daha eklendi Cin yufkası.. Bildiğimiz sigara böreği yufkası ama biraz daha ince..
Sağ olsun komşum Pakistanlı Rukiye abla sayesinde tanıştım cin yufkasıyla.. Kahvaltı davetime icabet ederken elinde bir tabak çıtır çıtır kızarmış börekle gelmişti Rukiye abla.
Bakınca  sigara böreğine benziyor, yedigim zaman bu börek benim yıllardır yedigim sigara böreğinin hamuruna benzemiyor dedim.. Eee malımı tanırım ben..:))
Sorduğum zaman aşağıdaki resimde gördüğünüz cin yufkasını tarif etti Rukiye abla..Nerede bulabilirim soruma cevap çok basitti tabi ki ya Cin marketi, yada hint, arap ürünleri satılan market..
En kısa zamanda solugu International Food marketinde alıp en az 3 paket almıştım cin yufkasından.
.
Kullanma günü de iki gün önceden yaptığım pilavı ve bir gün önceden kızartmış olduğum renkli biberleri nasıl değerlendiririm diye düşündüğüm güne denk gelmişti..
Eğer sizinde fazla kalan pilavdan şikayetiniz varsa böyle değerlendirin derim.. Çok güzel oluyor.
Amerika, Canada ve Avrupa`da yaşayan arkadaşlar için cok kolay bu yufkayı bulmak.
Tarif için illa cin yufkası  şart degil. Bildiğimiz börek yufkası, sigara böreği için üçgen yufka da olur.

Püf nokta böreğin iç malzemesi.. Beyaz peynir, artmış olan pilav, renkli biberler, domates ve kızartmak için bolca sıvı yag.



Malzemeler:

 TYJ Spring roll pastry isimli Cin yufkası ( sigara böreği için olan üçgen yufka )
Beyaz peynir
Önceden yapılmış fazla artmış olan pilav
Domates
Kırmızı, yeşil biber
Veya istediniz iç malzeme

Kızartmak için:

Bol sıvı yağ


Hazırlanması:


Önceden yapmış olduğumuz pilavı derin karıştırma kabına alıp, içine lor peynir veya beyaz peynir ekliyoruz.
Kırmızı ve yeşil biberi, domatesi çok küçük doğrayıp ekleyin, üzerine biraz sıvı yag gezdirip karıştırın..
25 adet Çin yufkasından tek tek yaprak alıp tezgahın üzerine koyup hazırlamış olduğumuz karışımdan bir yemek kaşığı kadar koyup sarma gibi sarıyoruz, üç kısmının açılmaması için elimizi küçük bir kaseye koyduğumuz suya bandırıp uç kısma sürüp yapıştırıyoruz.
Sarma işlemi bitince derin bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. 
Kızgın yagda börekleri kızartıyoruz, kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıyoruz.
Sıcak sıcak afiyetle yiyoruz.

NOT:
Ben İç malzemeyi artan pilav, feta peynir ve bir gün önceden yaptığım biberli domatesli kızartmayı birlikte karıştırarak hazırladım.
Biberli kızartmayı nasıl hazırladım :  tavaya biraz yag koyup 1 adet küçük boy soğanı ince ince doğrayıp kavurdum, üzerine rendelenmiş bir kaç domatesi ekleyip karıştırdım..  kırmızı, sarı ve yeşil biberi ince ince doğrayıp domatesli soğanlı karışıma ekledim, biberler hafif yumuşayıncaya kadar pişirdim..



5 yorum:

  1. samirecim ellerine sağlık öyle güzel görünüyorlar ki uzanıp alasım geldi bir tane:) sevgilerimi bıraktım canım..:)

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık,bayılırım sigara böreğine ama çin yufkasını burada nerde bulacağı:((

    YanıtlaSil
  4. Biz şimdi nerden bulucaz Çin yufkasını:)
    Nefis görünüyor ellerine sağlık Samire abla
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  5. Fırında pişirilse nasıl olur?

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM