3 Mart 2010

DOMATES ÇORBASI

 

Bazen eve geldiğimizde çok vakit harcayan yemekleri hazırlamak istemeyiz.  Kileri karıştırırız  ama maalesef hazır çorba da bitmiş. O zaman size en kolay hazırlanabilen domates çorbasını önerebilirim. Bana da Üniversite yıllarımdan hatıra kalan ve yemekhane aşcımızın acele tarif ettigi kolay domates çorbası. Domates çorbasından daha çok domates salçasının çorbası :)) 
Eşimin degimiyle suya karışmış un ve salça :) Ama ben çok beğeniyoruz.

Malzemeler :
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 
  • 1 yemek kaşığı  tereyağı
  • tuz, karabiber
  • arzuya göre kaşar peyniri

Hazırlanması:

Önce unu yağda bir az kavuruyoruz. Sonra salçayı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Daha sonra ılık suyu azar-azar ekleyip karıştırıyoruz. Kıvamının ne çok katı  nede cıvık olmaması gerek. Kendiniz suyunu  ayarlayın. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberini ekliyoruz. Bir tasım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Sıcakken servis yapıyoruz. Arzuya göre servis yaparken üzerine kaşar peynir rendesi ekliyoruz. 

Afiyet olsun !

8 yorum:

  1. Samirecim özledik seni canım nerelerdesin:) Bu harika çorbanın tarifini benmi göremedim acaba?
    Tabaklarımız aynı:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş olmuş,çok severim.Özellikle yolculuklarda en çok içtiğim ve aradığım bir çorbadır.Ellerinize sağlık.Sevgi ve saygılarrrrr.....

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim canım. Evet çokdandır ehliyet sınavına hazırlanıyordum. Malesef kazanamadım.Bu üzüntüyle siteyle de ilgilenemedim. İnşallah yeni tarifler ekliycem. Duanızla.
    Amerikada her kesin ilk aldığı tabak takımı her halde bunlar Jibekcim.

    Annemineli
    Teşekkür ederim. Evet çok aranan çorbalardan biri.

    YanıtlaSil
  4. Miss gibi bir çorba ellerine sağlık samire hanımcım.Jibek'in dediği gibi sizi özledik.Çok ara verdiniz.Görüşmek üzere Allah'a emanet olun..

    YanıtlaSil
  5. Canım merhaba, dünkü ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.

    Tema hazırladığım için dünden beri dönemedim sizlere,bana tam olarak bloglarını yada linklerini verirsen bir inceleyim. Yardımcı olurum, isterseniz bir tema hazırlarım, sormak istediğiniz bişey olursa hiç çekinmeyin.

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı cumalar dilerim Samira hanımcım.Allah cümle günahlarını af,dualarını kabul eylesin....

    YanıtlaSil
  7. Samirecim üzülme canım daha çok yenisin buyüzden ehliyeti kazanamaman gayet doğal,kendine çok yüklenme herşeyi biraz zaman bırak canım, maşallah çok cesaretli ve heveslisin herşeyin üstesinden geleceğine inanıyorum.
    Hayırlı keyifli haftalar dilerim canım:)

    YanıtlaSil
  8. Samire ablacim boyle faydali guzel bir blok actigin icin oncelikle tesekkur ederim.ne zaman acil corba yemek tatli ihtiyacim olsa ilk duragim burasi oluyor.benim gibi yeni gelinlere cok faydali ;)

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM