24 Ocak 2010

Pazar Kahvaltısı ve Peynirli Tart

Her gün zengin, 4=4 lük  kahvaltı sofrası hazırlamak zor oluyor. Ama en azından haftasonu ailece kahvaltı keyfini kimse kaçırmak istemez. Biz kaçırdık mı acaba? Yok kaçırmadık ailemizin ve gönlümüzün dostları, gurbet elde bir sıcak ev yemeyine hasret olan 3 bekar  türk öğretmeni ağırladık.
Zeytin, beyaz peynir, kasar, bal, tahinli pekmez, salata, reçel, menemen, patates kızartması zaten her  misafir kahvaltısında muhakkak olur diye düşünüyorum. 
 Bizim sofrada olması gerekenler dışında  ekstra sarma ve ilk defa denediğim Peynirli tart vardı.
Aldığım tarifi hemen denemek vazgeçilmez huyum. Çünkü bir daha o tarifi ya kaybeder ya da unuturum. Bu yüzden de kahvaltı geleneğine yenilik katmak ve de yeni tadı hemen denemek maksadıyla  Fatoş Tuncayın  sitesinden aldığım peynirli tartı yaptım. Beğendim ama, kahvaltıda mı yoksa ikindi  çayında mı daha güzel olur diye  karar veremedim. Her ikisini de denemekte fayda vardır.   
 

Peynirli Tart 
 Hamur;

-->
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
125 gr. Margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un, bir fiske tuz

Peynir maydanoz

Üstü için ; 

yumurta sarısı, çörek otu

Yağı eritip, soğutalım.
Yağı, yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu, unu ve tuzu ekleyip  yoğuralım. Unu ele yapışmayacak kıvama gelene dek ekleyelim.
Hamurun bir kısmını kek kalıbına yaymak için, bir kısmını da üstüne kafes sekli vermek için ayırıyoruz. Önce hamuru yaymak için ayırdığımız kısmı kalıba yayıp, üzerine peynirli maydanozlu karışımı,  sonrada kafes sekli vermek için ayırdığımız hamurdan  azacık koparıp, kare defterde olduğu gibi uzununa ve enine  şeritlerle kafes şeklinde hamurları diziyoruz.
Üstüne yumurta sarısı ve cörekotu ekleyip 180 derecelik fırında pişirelim. 
Afiyet olsun !

1 yorum:

  1. Nefis sofra işte saatlerce oturacaksın böyel sofralarda oh ne ala!
    :)
    ellerinize sağlık.
    Ziyaretinizden çok memnun kaldım,beğenize nail olduğum için de çok sevindim.Çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM