27 Eylül 2014

Kakaolu Islak Kurabiye




Browni tadında diycem sorun bakalım kaç kere browni yaptın. Hiç... Yapmadım da yedim bir kere galiba.
Yemeden tadının nasıl olduğunu çözdum. Nasıl mı? Bu kurabiye sayesinde..
Tarifi netten arasanız istemediğiniz kadar çıkar. İşte o istemediniz kadar çıkacak olan  tarif arasında yer almak istedim. Kendimce resimledim yeni aldığım ama bir turlu çözemediğim Canon 50 mm lensle..
 Simdi hem tarifi hem fotoları ekliyeyim siz puan verin :)



Malzemeler:

  • 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı seker
  • 1 cay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  •  Aldığı kadar un
Şerbet için;

 2 su bardağı seker
2 su bardağı su
1 çay kaşıgı limon suyu kaynatıp soğumasını bekliyoruz.



Hazırlanması;

  • Un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
  • Cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 
  • 180 C ( 350 F) önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan 3 dakika sonra kurabiyeleri sıcak sıcak 3 er 4 er tane derin bır kaba koydugumuz soguk şerbete atıyoruz. her tarafını iyice şerbete buluyoruz. çıkarıp servıs tabagına diziyoruz. Kurumadan üzerlerine  hemen çekilmiş yeşil fıstık serpiyoruz. 
  • Afiyetle yiyoruz .
Afiyet olsun!


İnstagram için çekmiştim bu fotografı altına da aynen böyle bir not geçmiştim "Bu aralar bir merak. Camerayı aldım elime. Yaptım bir Kakaolu İslak Kurabiye çektim de çektim". Demem o ki İnstagramdayım izlemek isterseniz @mutfak.dili diye aramanız yeterli..


1 yorum:

  1. Islak kurabiyeden yaptim bugun. Cok guzel oldu. Hem kolay, hem lezzetli. Tarif icin tesekkurler:)

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM