4 Mayıs 2014

Kandil Simidi




Texsas Austin kermesi dedim bir önceki yayında.. Evet o kermes için benim de ufak katkım vardı adı Kandil simidiydi.. Tarifi iki gün öncesinden Fatma arkadaş göndermişti.. 25 taneden çok çıkıyor istersen bu tarifi yap demişti..
Tarifte bildiğim kandil simitlerinden farklı olarak buzlu su yazıyordu . Buzlu su mu diye sorunca da Fatma`cım "evet bildiğin buzluktan su" dedi:) . Mahlep yok , sirke yok çok ilginç demiştim.
Sonuçu direk yazayım  ENFES oldu. ...  Bu günü kadar neden sirke , mahlep eklenmiş ki güzelim simite.. Hele benim gibi sirke ve mahlebin kokusunu sevmeyen varsa bu tarifi yapmalı..
Sirke neyse de şu mahlebi sevmedim. Burada arap marketlerdeki mahlebin öyle bir kokusu var ki midem kalkıyor. Mecbur kalıp almıştım bir keresinde hala bekliyor evde. Sırf ondan yana şu tuzluları yapamadım bir türlü..
Buzlu su eklemeli simit benim için harika bir buluş oldu.. İnşallah bu tarife bir iki ekleme yaparak farklı tuzluları denemek için sabırsızlanıyorum.
Bu tariften yaklaşık 50 adet  simit oluyor, bu kadar çok istemiyorsanız malzemenin yarısını yapabilirsiniz.



Malzemeler..

  • 250 gr tereyağı eritilmiş (amerika`ya göre 2 stick )
  •  2 yumurta ( sarısı hamurun içine, beyazları hamurun üzerine ayırıyoruz)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardagı buzlu su ( buzluktan su)
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 4 su bardagı az gelirse azar azar ekleyerek kıvamı tutturun) 

Üzerine:
  •  yumurta akı
  • susam 
 
Hazırlanması;

  • Yoğurma kabına  250 gr eritilmiş tereyağını, 2 yumurta sarısını, 1 çay bardagı sıvı yağını, 1.5 çay buzlu suyu, 3 tatlı kaşığı şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozunu koyuyoruz.
  • İlk önce 3 su bardagı ekleyip yoğuruyoruz. Yumuşacık kurabiye hamurunu elde etmek için geri kalan unu azar azar ekliyoruz. 
  • Hazır olan hamuru buzdolabına koyup en az 1 saat bekliyoruz.
  • 1 saat sonra hamuru buzdolabından alıyoruz.
  • Simitlerin hepsi aynı büyüklükte olsun istiyorsanız hamurdan elma büyüklüğünde parça koparıp rulo yapıyoruz 2 parmak genişliğinde ( yada 1 parmak genişliğinde) kesiyoruz.
  • Kestiğimiz parçaları tek tek rulo yapıyoruz daire şeklinde iki ucunu birleştirip,. önce yumurta akına daha sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye susama batırılmış tarafı üste kalacak şekilde diziyoruz. 

  • Önceden ısıtılmış 180 C ( 350 F) fırında yaklaşık 20 dakika, üzerindeki susamların rengi hafif sararmış gibi oluncaya kadar pişiriyoruz.  Fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz. 
  • Sonra da afiyetle yiyoruz. ..
Afiyet olsun !




6 yorum:

  1. harika gerçekten. Tarif çok güzelmiş. ellerinize sağlk

    YanıtlaSil
  2. bir tane alasım geldi, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım mmmmmm çok severim hele senin elinden:)))

    YanıtlaSil
  4. kıyır kıyır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Tarifinizi denedim harika oldu,ayrica butun tarifleri yapim asamalarini resimli anlatmanizda cok guzel.Cok teskkurler:)

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM