2 Şubat 2010

ELMALI KURABİYE



Ailece sevdiğimiz kurabiyeler arasında yer alır bu kurabiye. Tembellikten olsa gerek ki uzun zaman oldu  yapmıyordum bu kurabiyeyi. Geçenlerde blogları gezerken tevafuk sürekli bu tarif çıktı karşıma. Bunun bir hikmeti var dedim mutfağın yolunu tuttum.
Gerçek tarifte bu kurabiyenin arasına elma püresi konulur. Bazen elma bulamayınca veya elmaları rendelemek, pişirmek zor gelince, hazır reçel ya da marmelat imdada yetişiyor. Aynı lezzeti bulduğumu söyleyebilirim.

 Hamuru için;

  • 1 paket margarin (250 gr, eritilmiş),
  • 1 bardak yoğurt,
  • 1 bardak toz şeker,
  • 1 yumurta,
  • yarım paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un

İçi İçin:
  • 3 elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 5-6 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

  • Önce un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar ekliyorsunuz. Kıvamı tutunca iyice yoğuruyorsunuz. Bu kurabiye hamurunun çok fazla yoğurulması gerekiyormuş. Yoğurduktan sonra üzerini örtüp, içini hazırlamaya başlıyorsunuz.

 İç harcın hazırlanması;

  • 3 elmayı rendeleyip, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyorsunuz.
  • Pişince yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz ekliyorsunuz.
  • Hamuru üç bezeye ayırıp her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açıyorsunuz. (hamur ne çok ince ne de çok kalın olsun) her birini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyuyorsunuz. Üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye diziyor ve üstlerine hiç bir şey sürmeden 180C'de ( 350 F) hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz.
  • Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklıgı çıktıktan sonra yaklaşık 3 dakika sonra pudra şekeri serpiyorsunuz... (pişerken kenarları hemen kahverengi olmaya başlarsa 150 C'ye ( 300 F) getirip öyle pişirin...)

Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. cnm ellerine sağlık bayıldım bloğuna,yaptıklarına,birşey sormak istiyorum,un kurabiyesi yada bu elmalı kurabiyenin hamuru merdaneyle açılıp kurabiye kalıplarıyla kesilse,şeker hamuruyla kaplanmaya uygun olur mu?

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM