17 Ocak 2008

Hindistan Cevizli Kurabiye

  • 1 yumurtanın sarısı (beyazını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardagı hindistan cevizi ( içine)
  • 150gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı (margarin de olur)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
Üzerine sürmek için : 
  • Önceden ayırdıgımız yumurta akı
  • Hindistan cevizi

  • Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz. 
  • Hamurdan  cevizden büyük limondan küçük parçalar koparıp, elimizle küçük toplar yapıyoruz.
  • Önce yumurtanın akına sonrada  hindistan cevizine buluyoruz üste gelecek kısmı.
  • Sonra yağlanmış tepsiye diziyoruz. 
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif rengini değişene kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. elinize sağlık,hepsi çok güzel gözüküyor,hele ki ramazanda:)benim ençok kurabiyeler dikkatimi çekti,blogumdan dolayı:)reçelli kalp kurabiyeniz çok hoş görünüyor.bunu da tariflerimin arasına eklemeyi düşünüyorum.iyi günler..

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM