Tarifin videolu yapım aşamasına instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
- 250 gr tereyağı oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra sekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un.
Hazırlanması:
Yağ, yumurta pudra sekeri, vanilya kabartma tozu eklenip karıştırılır. Un azar azar eklenir çok yumuşak hamur elde edilir.
Hamurdan bir parça koparılıp ayrı bir kaba konur uzerine bir yemek kaşığı kakao eklenir yoğrulur.
- Geri kalan hamura da bir yemek kaşığı un eklenir tekrar yoğrulur. Yumuşak kulak memesi dediğimiz kıvamda hamur elde edilir.,
Beyaz ve kakaolu hamurdan findik büyüklüğünde toplar yapılır.
1 adet kakaolu top ortaya konur 6 adet beyaz top kakaolu topun kenar kısmına dizilir çiçek seklinde . Tüm toplar yapıldıktan sonra bıçakla her topun üst kısmına kücük çizik yapılır.
- Önceden ısınmış 180C (350f) fırında 12-15 dakika pişirilir.( Uzeri beyaz kalacak şekilde)Örtaşına beyaz kenar kısımlarına kakaolu toplar da dizebilirsiniz. Bu ölçüden bir tepsiden fazla kurabiye çıkıyor.
Süper görünüyor canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilTarif için Teşekkür Ederiz.
YanıtlaSilGerçekten harika teşekkürler.
YanıtlaSil