9 Nisan 2014

Patatesli Kırpık Börek



Börek bana göre her öğün yenilir.. Ekmeğin yerini tutmaz ama bazen onun yerine de yenilir.
Kahvaltının en güzeli, 5 çayının süsü, benim gibi gece bilgisayar başında bloga yazı yazıyorsanız veya oturmuş film izliyorsanız yanına harika eşlik edecek lezzet bence börek.. Haa lafı bu böreğe mi getiriyorsun yani deseniz hiç de haksız sayılmazsınız :))
Lafı tam da bu böreğe getiriyorum.. Emini bir çoğunuz bu böreği biliyorsunuz. Daha once buna benzer bir tarif daha yapmış yayınlamıştım.. Tarife burada ulasabilirsiniz Kırpık Börek ..
Bu onun biraz değişik şekli..



Malzemeler :

  • 4 adet yufka ( Amerika`da paket yufkadan sadece 3 tane çıkıyor o yüzden 3 adet yufkadan da olur o zaman 1.5 yufka taban kısmına, 1.5 yufka da üzeri için ayırıyoruz)
  • 2 su bardağı süt
  • yarım su bardagı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • yarım çay kasığı kabartma tozu
  • bir iki fiske tuz
  • 150 gr kaşar ( üzeri için)
Arasına :
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yag 
  • tuz, karabiber, kırmızı biber

Hazırlanması:
  • 4 adet patatesi haşlıyoruz. Kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  • İnce ince doğradığımız 1 adet soğanı 3 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz. Kavrulan soğana 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra üzerine rendelenmiş patatesi, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi de ekleyip kavuruyoruz. Ocagın altını kapatıp bir kenarda bekletiyoruz.
  • Sut, sıvı yağı, 2 yumurta, tuz, kabartma tozunu ekleyip iyice çırpıp sosu hazırlıyoruz.
  • Böreği yapacağımız borcamı yağlıyoruz, 2 adet yufkadan buyuk parçalar koparıp hazırlamış olduğumuz sutlu sıvı yağlı yumurtalı sosa batırıyoruz ve borcama seriyoruz. 
  • Kavurduğumuz patatesin de hepsini dokup yayıyoruz yufkanın üzerine.
  • Geri kalan 2 adet yufkayı küçük küçük koparıp sosun içine ekleyip karıştırıyoruz, patatesin üzerine döküp her tarafına yayıyoruz.
  • 150 gr kaşarı da rendeleyip serpiyoruz yufkanın üzerine. 

  • 200 C ( 390 F) üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp biraz soguduktan sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun !





4 yorum:

  1. harika....
    ben bunu yeşil mercimek ile yapmıştım, hatta tekrar yapıp paylaşayım :))
    afiyet olsun

    YanıtlayınSil
  2. Hem patates hem börek!
    Ellerine yüreğine sağlık canim Samirem.
    Artik eski usûl, blogdan blogdaşlarimi takip etmeye döndüm ;)
    Böyle hersey daha saf, daha samimi insAllah ♥
    Öpüyorum seni tatlı yanaklarindan :*

    YanıtlayınSil
  3. hayirli aksamalr diyeyim burada aksam mahirem
    her yorum yazmak istedigimde birsey giriyor araya bu sefer inat ettim yazacagim diye
    ellerin dert görmesin sifa olsun yiyenlere
    seviyorum seni Allah icin mahirem
    baki muhabbetle

    YanıtlayınSil
  4. bence de her zaman yenebilir bir de kilo sorunu olmasa:)
    şahane görünüyor canım ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM