1 Haziran 2012

Bu Son Veda Olsun...


 
Dereyi görmeden paçaları sıvamak, sonucunu fazla düşünmeden acil kararlarım vardır ...
Aynen erken yazılmış Veda yazım gibi..
 Unuttum bu özelligimi yedi gerçeğime yazmayı bak.. En büyük özelliğimi Aceleciliğimi..)).
 Hemde hayatımı değiştirecek kadar verdiğim kararlar da bile acele ettiğimi...
Aferin hiç şaşırmadım.:( Akıllanmadım ben...

✿✿✿ 

Aslında Veda yazısını yazarken nereden bilecektim  işin en büyük kısmı, bu sene bu güne kadar yapılan Vedaların en acıklısını, en zorlarını da geride kalanlar için yapacağımı..
Ardı ardına gelen şok haberlerle Austin`in sıcak havasına yağan doluyu nereden bilecektim...
Vedalar bitti derken yeniden bir daha, bir daha derken, artık valizimi bende çıkarsam, memleket biletlerine baksam dedim kendi kendime...
Koca Texsas`ın koca Austin`i bu 3 yılda ilk defa bu kadar tatsız, dar, bunaltıcı geldi..
Bir haftadır tatlı olduğu kadar karışık olan rüyalarım, iç güdülerim bana bir şeyler fısıldarken- ki, rüyalarımın ve içgüdülerimin yüzde sekseninin doğruluk payı vardır- ben "hadi canım bundan sonra yok artık" demiştim..
Yaaaa, sen saydığını say bak neler sayılır demeyi de tamamen unutmuştum..

Çarşamba günü Ülkü arkadaşı yolcu ettikten sonra kızımla tüm yol boyu ağlayıp, arkadaşın geride kalan boş evinde kalan eşyaları  "ah cıvıl cıvıl sesli ev neredesin" diyerek topladım göz yaşına boğularak..
Belki de en son gideni ilk yolcu etmek çok ağır gelmişti, bunu kaldıramazken, maalesef gidenler kervanına bir yenileri daha eklendi Austin`de..
İşte, 3 senenin en candan, en sırdaş, rahatça darıldığım, rahatça hatalarını saydığım, " Uhuvvet" isimli ilk yılın anılarından hey gidi günler deye bahsedip birlikte güldüğüm, her karede ve çok severek taktığım başörtüsünde hatırlayacağım arkadaşım, yok, yok dostum Esra`m da eklenmişti o listeye ne yazık ki..


2 senedir Amerika`da türk komşum deye gururlandığım, şekerim, yumurtam, kabartma tozum, tuzum bitince en yakın bakkal gibi imdadıma yetişen, yeni evlenip gelen ve hiç içli köfte yapmadığı halde " zorla" 50 kişilik iftar yemeyi için içli köfte yapmaya mecbur bıraktığım komşum Mukaddes`cimi hep içli köfte yaparken anacağım..



Austin`de bir daha bir tacik- kazak düğünü olursa ilk aklıma gelecek, küçük bir mor cüzdanı elime aldığımda  "Ahhhh Gülnaz`cım" deyeceğim..



Austin Harmony School of Excellence okulunun ismi Türkçe Olimpiyatlarında seslenince, bir yılda bir kaç dalda madalya kazandıran başarılı Tuğçe arkadaşı hatırlayıp " o baya bir uzağa gitti" deyerek üzüleceğim..




Hiç tanışmadığım halde ilk gördüğümde " sen Süle`misin?" dediğimde. ( tabi ki daha önçeden duymuştum bu isimde arkadaş gelecek diye )
" beni nereden tanıyorsun" deyerek hayretler içinde kalırken
" Aşk olsun, ben İçgüdü, bilirim" deye espri yaptığım güleryüzlü, tatlı Süle`yi İ-phone görünce, Mutfak Dilinin sayfa listesinde Kırmızı Sofra, Yeşil Çiçek yazısında anmaz mıyım..
Oyyy Oyyyy, anlaşılan bu gidenler arasında en çok Süle`yi hatırlayacağım..
 Çünkü sağım-solum, önüm-arkam İ-phone :))
Ve Mutfak Dili benim her gün ziyaret ettiğim blog..)



Yok arkadaş yok, bu sene çok zor olacak gibi çokkk.. 
Bu kadar arkadaşı sürekli arayacak gözümüz, anacak dilimiz, burkulacak yürekler..
Ne desek, Rafet El Roman`ın " Yanımda Kal" şarkı sözünü değiştirerek ,

Hep yanımızda kalın,
Kermesimizde, Bayram buluşmalarında, kış tatillerinde bizimle olun diye..
Biz yalvardık Rabbimize
Siz diye..
Ah, bizimle kalın,
Yanımızda olun, diye
Biz yalvardık Rabbimize 
" Siz" deye..
Desek 

 Gitmez, kalırlar mı ki...

Bu listenin fazla büyümemesi  ve eğer hayırlısıysa değişmesi için dua ediyorum, bir gün belki de bir daha yeniden bir yerde umuduyla..
Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum canlarım...

Güneşi tutmak kolay olmadığı gibi gidenleri de durdurmak zor..




20 yorum:

  1. çok samimi bir yazı olmuş dediğin gibi belki birgün bir yerde rastlaşırsınız.dünya büyük ama bir o kadarda küçük.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Umudum bir tek bu zaten bir gun bir yerde birlikte..
    Tesekkur ederim canim..

    YanıtlaSil
  3. yine yeniden gönlü, kalbi güzelilerle dolu insanlarla karsılasmanız dilegi ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim. Gittikce artik cok fazla muhabbet kurmaktan korkuyorum artikş. Cunku her gidenin arkasindan o kadar cok uzuluyorum ki..

      Sil
  4. ayriliklar zor gercekten insan bir sure sonra arkadasini kardesi gibi goruyor.o aciyi iyi bilirim bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İste oyle oldugu icin zor geliyor insanaş Oysa cok fazla muhabbetin olmasa bu kadar dokunmaz belki de.. Onu da ben yapamiyorum..

      Sil
  5. zordur vedalar allah sağlık versin.
    bir gün gene bir yerlerde kavuşmayı nasip etsin.

    YanıtlaSil
  6. amaaaaan koptum ama artik,vallahi zor bu ayriliklar be.inan ben izne giderken bile bu duygularla gidiyorum,sanki bir daha gorusemeyecekmis gibi.canim uzme artik kendini,bak ne guzel anilarin var onlarla.Allah baska ayriliklar gostermesin insallah,opuyorum seni gurbet kusum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen izine gidenlerin arkasindan da uzuluyordum ben. Gidip donememek donup gorememek var demisler ya.
      Rabbim saglik afiyet versin gonuler bir olduktan sonra uzaklik sorun olmuyor. Rabbim bir daha kavusturuyor..

      Sil
    2. Ben de sizi cOk ozlerim abla:( gulnaz

      Sil
    3. Canim benim uzaklik engel degil sevgi icin. Ne kadar uzak olursa olsun gonuller her Zaman birdir beraberdir.. cok uzak sayilmazsin. Buyur gel gonlun ne Zaman isterse Gulnaz cim

      Sil
  7. Bu ara hep kesin donus yapanlari duyuyorum, Amerika dar geliyor artik ve benim de bu sene ilk defa ne zaman gidecegim belli degil Tr'e dusunmemeye calisiyorum ama aklimin hep kosesinde,off iste ... insallah en kisa zamanda kavusmaniz dilegiyle, cabucak gecsin izin gunleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gun gidilecek cunku buralar bize gore degil sanirim. Ozluyorsun elini yurdunu illa ki... Yoruyor burasi insani. Kolay gozukse de aslinda hic de ogle deyil.
      Hakkimizda hayirlisi olsun insallah.

      Sil
  8. Ayyy Samire Abla cok duygulandim bende ozelliklede bugun... Austin'e hizli geldik hizli gidiyoruz ayni yeryuzune geldigimiz gibi gidecegiz bir gun. Aslinda burada yolcu oldugumuzu unutmamak gerek. Sevgiyle... Ayrica guzel yorumlarin icin tesekkur ederim, Guzel goren guzel dusunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tugce cim yolcuyuz AMA seven gonul ayriliklara dayanamiyor iste.
      her gidislerde cok uzuldum. her defasinda cok baglanmasam diyorum olmuyor. bu sene daha cok dokundu bana bilmiyorum . Esra Ulku sizler.. Seneye Austin bana yagmurlu ve bulutlu gozukuyor... Hayirlisi...

      Sil
  9. Ayrılık zordur,kalan için helede..Gönüller bir olsun ne diyeyim,böyle güzel dostluklar kurmakta her insana nasip olmaz..İnşallah gün gelir tekrar kavuşursunuz,selam ve sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  10. Dostluklari cok seviyorum Boyle aci yani olsa da..
    Iyi dost muyum bilmiyotum ama. O Ben gidince belli olacak. Gerci Azerbaycandan geldigimde
    Arkamdan aglayan cok oldu da. Bakalim burada nasil olacak..
    Amin canim hayirlisiyla..

    YanıtlaSil
  11. Cok güzel yazmışsin Samire abla , ellerine saglık . Esra dilinden dusurmezdi seni. Bende uzuluyordumki gidişine bı baktım bende Tr yolcusu olmuşum . Ne diyelim , Mevlam görelim neyler , neylerde güzel eyler. Neslihan @arkansas

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM