12 Mart 2010

TAHINLI KEK



Bu tarifi yaparken dikkat edilmesi gereken nokta şu : yumurtaları buzdolabından bir gece önce ya da 6-7 saat önce çıkarmak lazım. Bir kaç deneyden  sonra buldum bu sonucu. Bu püf nokta  kekin kabarmasına  ve uzun süre bozulmadan kalmasına yardımcı oluyor .


Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 yemek kaşığı tahin

Hazırlanması:

Bir gece önceden buzdolabından çıkardığımız yumurtaların  sarısını ve akını ayırıyoruz.
Yarım su bardağı şekerle yumurta akını çırpıyoruz.
geri kalan yumurta sarısını ayrı bir kapta  çırpıyoruz.
Sıvı yağını, yoğurdu, vanilyayı, çırptığımız yumurta aklarını,  yumurta sarısına ilave edip bir az çırpıyoruz. Unu ve  kabartma tozunu da ekledikten sonra hamurun kabarıklığının inmemesine dikkat ederek karıştırıyoruz. Bu işlemi tahta kaşıkla da yapabilirsiniz.( Ben  mikserin düşük ayarında yaptım)
Sonra üstüne 2-3 yemek kaşığı tahini gezdiriyoruz, Tahinin üstüne isteye göre şeker tozu serpiyoruz.
180 C (350F) önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun !

4 yorum:

  1. çok güzel canım ellerine saglık.

    YanıtlayınSil
  2. arkadaşım tahini poğaçalarda kullanıyordum ama kekde hiç denememiştim güzel fikir ellerinize sağlık selamlar sevgiler

    YanıtlayınSil
  3. Samiracım harika kabarmış bir kek.Evet yumurtaların ılık olması önemli cidden.Ellerin dert görmesin canım arkadaşım.

    YanıtlayınSil
  4. Harika görünüyor ,umarimm tadi da nefistir ellerinise saglik.

    YanıtlayınSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM