8 Temmuz 2011
YOGURTLU PİRİNÇLİ ISPANAK YEMEĞİ
Malzemeler;
3 bağ ıspanak
1/2 su bardağı dolmalık pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Üzerine;
1 su bardağı yoğurt
1/2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
azcık domates salçası
Hazırlanması;
1. Ispanaklar köklerile birlikte derin bir kapta yarım saat bekletilir. 2- 3 kere iyice yıkanır. Süzgeçte suyu iyice süzüldükten sonra doğranır. Soğanlar en ince şekilde kıyılır. Sıvı yağda kavrulur. Soğana bir yemek kaşığı salça eklenir. Pirinç yıkanır ve salçalı soğana ilave edilir. Arkasından kaynar su ilave edilir pirinçler kısık ateşte 5 dakika pişirilir.
Pirinci daha önce ilave ederek pişirmemim sebebi şöyle; Ispanaklar çabuk pişiyor ve pirinç geç yumuşuyor. Pirincin pişmesini beklerken ıspanak vitamin kaybına uğramasın ve iyice ezilmesin diye daha önceden pirinci bir az pişiriyorum.
2. Sonra doğranmış ıspanaklar ilave edilir, tuz serpilir ve karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır. 10- 15 dakika çok kısık ateşte pişiriliyor.
3.Hazır olduktan sonra bir kase yoğurda yarım diş sarımsak rendelenir. Sarımsaklı yoğurt servis tabağına alınan Pirinçli Ispanağın üzerine gezdirilir.
4. Daha sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağda azcık salca kavrulur. Bir çay kaşığı kaynar su ilave edilerek salca hafif sulandırılır. 2 dakika kavurduktan sonra yoğurdun üzerine gezdirilir..
Yoğurtlu Pirinçli Ispanak hazırdır.
Afiyet olsun!
Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık ..
YanıtlaSil