8 Temmuz 2011

YOGURTLU PİRİNÇLİ ISPANAK YEMEĞİ



Malzemeler;
3 bağ ıspanak
1/2 su bardağı dolmalık pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz

Üzerine;
1 su bardağı yoğurt
1/2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 azcık domates salçası






 Hazırlanması;
1. Ispanaklar köklerile birlikte derin bir kapta yarım saat bekletilir. 2- 3 kere iyice yıkanır. Süzgeçte suyu iyice süzüldükten sonra doğranır. Soğanlar en ince şekilde kıyılır. Sıvı yağda kavrulur. Soğana bir yemek kaşığı salça eklenir. Pirinç yıkanır ve salçalı soğana ilave edilir. Arkasından kaynar su ilave edilir pirinçler kısık ateşte 5 dakika pişirilir.

Pirinci daha önce ilave ederek pişirmemim sebebi şöyle; Ispanaklar çabuk pişiyor ve pirinç geç yumuşuyor. Pirincin pişmesini beklerken ıspanak vitamin kaybına uğramasın ve iyice ezilmesin diye daha önceden pirinci bir az pişiriyorum.

2. Sonra doğranmış ıspanaklar ilave edilir, tuz serpilir ve karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır. 10- 15 dakika çok kısık ateşte pişiriliyor.

3.Hazır olduktan sonra bir kase yoğurda yarım diş sarımsak rendelenir. Sarımsaklı yoğurt servis tabağına alınan Pirinçli Ispanağın üzerine gezdirilir.

4. Daha sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağda azcık salca kavrulur. Bir çay kaşığı kaynar  su ilave edilerek salca hafif sulandırılır. 2 dakika kavurduktan sonra yoğurdun üzerine gezdirilir..
Yoğurtlu Pirinçli Ispanak hazırdır.

Afiyet olsun!

1 yorum:

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM