Bu aralar fena şekilde beşamel sosa takılmış durumdayım.
Sütü sevmiyorum, sevmiyorum derken sade içemiyorum.
İçine illa ki kakao, olmadı Nesquik tozu katarım.
Biliyorum, belli yaştan sonra kemiklerimi bir araya toplamak zor olacak..))
Sütlü tatlılar da eh işte derdim ki Etimek tatlısını yedikten sonra 190 derece dönüş yaparak sütlü tatlılarla aramı düzelttim.
Artık seviyorum, ama hala süt içmiyorum. Ayrıca çok kilo yapıyor. Bir bardakta 200 gr kilo alıyorum desem yalan söylemiş olmam her halde..
Sıra beşamel sosa gelince epey düşünmüştüm. Yine karşımda süt vardı. Düşüncesi korkunçtu. Hadi, sütlü tatlı neyse de yemekte hayır demiştim..
Beşamel sosunu ilk defa mecburen Lazanya`da kullanmıştım, sevmiştim. Süt farklı bir tat kazanmıştı.
Geçenlerde misafir gelecek- üstelik Amerikalı birileri- ama kafamda hiç bir yemek fikri yok. Canım sıkkın. Bakmadım degil bloglara ama yok, illa ki bir malzeme eksikti..
Bir az düşündüm, malzemeye baktım, "olur mu acaba?" dedim...
Sen yap, yemezlerse yemesinler dedim.. Kendin yersin dedi bana iyi niyetli sağ tarafımdan bir ses..))
Daha önce beşamel sosunu sevmiştim, bu yemekte aşık oldum..
Çok güzeldi, çok lezzetliydi, çokta pratikti..
Nasıl mı? İşte böyle
Malzemeler:
- 300 gr yağsız kıyma
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet küçük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet büyük domates ( isterseniz)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 buçuk bardak süt
- 1 yemek kaşığı un ( tepeleme degil)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr kaşar peynir
- Tuz, karabiber, istediğiniz baharat.
Hazırlanması:
- Önce 1 adet soğanın kabuklarını soyup. ince ince doğruyoruz.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya döküyoruz, soğanları ekleyip hafif kavuruyoruz.
- Kıymayı kavrulan soğana ekleyip, kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırıyoruz.
- 2-3 dakika sonra 1 yemek kaşığı salçayı, tuz, karabiberi ve istediğimiz baharatı ekleyip karıştırıyoruz 3 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.
- 3 adet patatesi soyup, borcama veya fırına konulacak tepsiye istediğimiz şekilde doğruyoruz. ( ben ince ince doğradım resimde olduğu gibi)
- Patatesi üzerine kıymayı ekliyoruz. Bu bir kenarda dursun biz beşamel sosunu hazırlayalım.
Beşamel sosunun hazırlanması:
- 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyuyoruz. 1 yemek kaşığı unu ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan una 1,5 bardak sütü ekleyip, çabuk karıştırıyoruz un topak olmasın deye.( Bu işlemi çırpma teliyle yaparsanız daha iyi olur.)
- Karışımı hafif kaynama hali alıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynatmıyoruz.
- Karışım koyu olursa bir az daha süt ilave edebilirsiniz. Sos çok sulu degil, hafif koyu olacak
- Hazır olan sosu patatesli etli karışımın üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerine kaşarı rendeliyoruz.
- 200 Dereceli ( 390 F) fırında üzeri kızarana ve de patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Canım ellerine sağlık beşamel sosu bende çok kullanırım harika görünüyor sevgiler.
YanıtlaSilEllerine saglik canim afiyetler olsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık güzel olmuş yemeğin bense tam bir süt canavarıyım çok seviyorum sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık beşamel sos her şeye yakışıyor.afiyetler olsun...
YanıtlaSilyemek nefis görünüyor ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok albenili olmuş ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilellerine saglik nefis gozukuyor
YanıtlaSilSenin şahane yorumundan sonra ben de bir kez daha aşık oldum beşamel sosuna:)
YanıtlaSilFotoların da cabası:)
Ellerine sağlık canım.
Afiyet,şifa ola inşAllah.
Muhabbetle..
Beşamel sosu ben de severim,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSütü sevmiyorsan yoğurt ve peynire ağırlık verebilirsin,sütten daha faydalı olduğu söyleniyor,iyi haftasonları:)
Ellerıne saglık.Beşamel sos çok yere yakışıyor,burada da harıka olmuş.
YanıtlaSilmmmm...
YanıtlaSilmiss gibi bir lezzet daha..
:)
ellerine sağlıkk canım..
beşamel sos enn çok patatese yakışıyor sanırım..
tattım ucundan..
mutlu hafta sonları canısı...
öpüyorumm seni..
cok guzel olmus hayatim.bu sosun girdigi hersey guzel.ellerine saglik,sevgilerle.
YanıtlaSilusaqlarimin en sevdiyi yemek, pizzaya benziyor da ondan)))
YanıtlaSil