9 Ocak 2011

ETLİ NOHUTLU MANTI





Malzemeler:

 500 gr kuşbaşı daha eti
1 su bardağı nohut
1 çorba kasesi mantı
1 adet orta boy soğan
4 yemek kaşığı sıvı yag
1 yemek kaşığı domates salçanı
yarım yemek kaşığı acı biber salçası


2 litre su,
tuz, karabiber,

Mantı hamuru için:

3 su bardağı un
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı su



Hazırlanması:

 1. Bir gece önceden 1 su bardağı nohudu suda ıslatın. Sabah tencerede yeni su ekleyerek yumuşayıncaya dek pişirin. 

  2. Mantıyı hazırlıyoruz. Mantı hamuru için gerekli olan malzemeleri yani un, yumurta, su ve tuzu ilave ederek hamur hazırlıyoruz. Hamuru 2 yere bölüyoruz. Birinci yufkadan çok ince olmayacak şekilde yufka açıyoruz.  Açtığımız yufkayı  önce uzununa sonra enine küçük kareler halinde kesiyoruz. İçine et koymadan mantı şeklinde büküyoruz.
Bükülen mantıları un serpilmiş tepsiye diziyoruz. İster oda sıcaklığında kurutun isterseniz fırında 150 derecede 10 dakika hafif kurutun. içinde et olmadığı için dışarıda  kurumasında sakınca yoktur.
Geri kalan hamuru da yine aynı şekilde yapıyoruz. Mantılar hazır.
3. Eti yıkıyoruz. Tencereye sıvı yağı ekliyoruz. Soğanı küçük küçük doğruyoruz. Yağda hafif çeviriyoruz. Yıkanmış eti ekleyip karıştırıyoruz.  Ateşi kısıyoruz ve et kendi suyunu salıp iyice pişene kadar bekliyoruz.





Hazır olan ete  salçaları ekliyoruz azacık kavuruyoruz ve 2 litre su ilave ederek kaynatıyoruz. Kaynayan suya önce nohutları 5 dakika sonrada 1 kase mantıyı ilave ediyoruz. Mantılar pişene kadar kısık ateşte kaynayan yemeye tuz ( mantının hamuruna da tuz ekledik o yüzden tuzu kontrollü ekleyin) karabiber ekliyoruz.Mantını piştiğini kontrol edin. Yumuşamışsa artık hazır demektir.

Suyu azalırsa kaynar ılık su ilave edebilirsiniz.

Servis etmeden önce ince doğranmış maydanozla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

4 yorum:

  1. ah! birde anlatımı kadar yapımıda kolay olsa? ellerinize sağlık selamlar.

    YanıtlaSil
  2. MashaAllah subhanaAllah zor islerin hatunusun wesselam :) bu tur nohutlu etli hamurlu yemekleri Cahidem'de cok iyi becerir ben daha sizin seviyenize gelemedim :D
    Ellerin dert gormesin Samirem.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Dilek hanım. Yapımı çok kolay. Zor gibi gözüküyor ama deyil. Mantı açmayı çok seviyorum. Artık mantı yemekden benim misafirler ilallah diyecek bir gün. En kolay o geliyro bana.
    Jibekcim teşekkürler senin marifetinin yanında benim yapdıklarım sadece öyrencilik. Bende sizin yapdıklarınızı yapamıyorum. Seviye farkı her halde. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Hmmm! Bayılırım Samire hanım,görünce aklıma düştü.Çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık.
    resimlerde ki yazıyı Photoshop cs4 le yazıyorum.Diğer resim programında kabartmalı yazı olmuyor.Bana da çocuklar öğretti doğrusu.
    Muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM