Malzemeler:
- 150 gr margarin ve ya tereyağı
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı mısır nişasta
- yarım su bardağından az çekilmiş ceviz ( olmasa da olur)
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı vanilya
Üzeri için:
- pudra şekeri
Hazırlanması:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarine pudra şekeri ve sıvı yağı ekleyerek karıştırıyoruz. Pudra şekeri iyice yağa karışması lazım. Daha sonra mısır nişastası, cevizi, vanilyayı da ekleyerek bir az daha elimizle karıştırıyoruz. Karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak hamur elde ediyoruz. Un az gelirse bir az daha ekliyoruz.
Hamurdan iki şekilde kurabiyeler hazırlaya bilirsiniz.
NOT: Aslında bu hamura bir çok şekil verilerek kurabiye yapılır. Ama klasik un kurabiye şekili böyle sanırım.
1.Hamurdan küçük parçalar (tahmini iki ceviz büyüklüğünde) alarak yuvarlıyoruz. Yuvarlak hamurun üzerinden çatalla hafif bastırıyoruz. Şekil vermek için.
2. Hamurdan büyük parça alıyoruz (tahmini büyük boy elma kadar) rulo şeklinde yuvarlıyoruz. Yani oklava gibi uzun yapıyoruz. Bıçakla yan yan baklava dilimleri gibi kesiyoruz. Bunların üzerine de çatalla bastırarak şekil veriyoruz.
Hazır olan kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 170 C fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Hamurun içinde yumurta ve ya pişmesi zaman alacak katkı olmadığı için çabuk pişiyor. O yüzden kurabiyeleri fırına koyduktan 7-8 dakika sonra bakın altları yanmasın. Üzerleri kızarmasın. 15 dakika sonra fırından çıkarın. Bu daha beyaz olmamış diye düşünmeyin bu kurabiyenin beyaz olması lazım. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin . Pudra şekerini elek ve ya tel çay süzgecine dökün. Kurabiyelerin üzerinde gezdirerek her taraflarına pudra şekerinin bulanmasına dikkat edin.
Afiyet olsun
Un kurabiyesine bayılırım!
YanıtlaSilKıyır kıyır.Ellerine sağlık..
Samiracım (Resmiyeti bitiriyorum:)
YanıtlaSilTıpkı pastanedekiler gibi olmuş.Yemesi çok güzel ama,birde kilo aldırmasa ne güzel olur değil mi?
Ellerine sağlık canım arkadaşım...
Pepela prixadi na mayom dome qosti ya zdelayu a tebe.
YanıtlaSilTamam Cahidecim bitirelim. Kilo aldırsada ben sevdiyim yiyecekten vaz gecemiyorum. Boş verib yiyorum. Nefsimi tutamıyorum.
bende nefsimi tutamayanlardanım hele söz konusu kurabiyelerse:)koy gitsin kiloların peşini ellerine sağlık harika gözüküyor...
YanıtlaSilCanım arkadaşım,cuman mübarek olsun.Rabbim dert keder vermesin.En kalbi muhabbetlerimle
YanıtlaSilSALAM SAMİŞ NECESİNİZ UŞAQLAR NEYLEYİR.BİZDE YAXŞİYİQ.MEN UN QURABİYESİ BİŞİRDİM DADLİ OLDU.HERŞEY ÜÇÜN ÇOXSAĞOL.ELLERİNE SAĞLİQ.ÖPDÜM SİZİ.ESRA CANİM MENİM SENİ ÇOX SEVİREM......Reyhan.......
YanıtlaSilSalam Samire qazandigin odule gore seni tebrik edirem. halaldi bele de davam ele.Biz bugun eti tatlidan eledik.Nese deyesen serbeti cox oldu cox sulu idi tocnu sen yazdigin kimi etdik 3 st suya 2.5 st pesok qatdiq.Onun deqiq tarifini mene yazarsan
YanıtlaSilOpdum