Malzemeler;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta
- Aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
- 150 gr tereyağı
- yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için :
- Domates, yeşil biber, kaşar peynir
Hazırlanması:
- Tereyağını eritiyoruz ( en sonda yufkaların üzerine sürmek için iki yemek kaşığı kadar ayırıyoruz) ocaktan alıp sıvı yağını da ekliyoruz.
- Hamuru yoğuracağımız kaba su, maya, şekeri ekleyip karıştırıyoruz 5 dakika kabarmasını bekliyoruz. Kabaran mayaya ılık süt, yumurta, kabartma tozu ve tuz ilave ediyoruz. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, hafif yumuşak hamur yoğuruyoruz.
- 10 dakika dinlendirip un serpilmiş tezgah üzerinde 9 bezeye bölüyoruz. 3-er 3-er yağlayıp katlamak için.
- İlk önce 3 bezeyi un serpilmiş tezgahta ayrı ayrı ince yufka halinde açıyoruz. IHer birinin üzerine yag sürüp üst üste koyuyoruz . Üsteki yufkayi da yaglayıp rulo şeklinde sarıyoruz.
- Geri kalan 6 bezeyi de üçer üçer açıp yağlayıp rulo yapıp tepsiye diziyoruz. 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. 1 saat sonra buzdolabından çıkarıp her bir ruloyu bir elle sağa bir elle sola döndürerek ( burma bilezik gibi) uzatıyoruz. Her bir ruloyu 35-40 cm uzunluğunda parçalara bölüyoruz.
- Her bir parçayı alıp kendi etrafında dönderip sarıyoruz.
- Üzerlerine iki yemek kaşığı kadar ayırdığımız tereyağını sürüp 30-40 dakika tepsi mayası gelsin diye bekliyoruz. Sonra her birinin üzerine bir adet ince halka şeklinde kesilmiş domates, ince kesilmiş yeşil biber diziyoruz.
- Önceden ısınmış 200C ( 390F) fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hafif kızarınca çıkarıp ortasına bir dilim ince kesilmiş kaşar peynir ( veya biraz rendelenmiş kaşar peynir) koyup tekrar fırına sürüyoruz, kaşar peynir de eriyince fırından alıyoruz. Sıcak sıcak afiyetle yiyoruz.
- Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)