Bir yemek düşün sadece 40 dakikada hazır olacak.
Hatta belki daha az zamanda..
Oktay Ustanın 3 dakika menülerini düşünüyorum. Her defa "Yeşil Elma" yı izledikten sonra, kesin bu 3 dakikalardan birini denemem lazım diyerek arşive pek çok tarif biriktirdim.
Şimdilik 40 dakikadan başladık ama söz önümüzdeki günlerde bu dakikaları azaltma çabalarımız sürecek...)))
Yemek sade ve pratik olduğu için çalışan, ya da benim gibi saatlerce bilgisayarda filim izleyen, veya site-site gezerek gönül dostlarının yaptıklarına " Ayy ne güzel tarifler var" deyerek. çocukların okuldan gelmesine sadece1 saat kala mutfağa girip " Ne yapsam acaba?" diye kara-kara düşünenler için acilen önere bilirim..))
Yani ilk 40 dakika yemek, son 20 dakika yanına ya pilav ya da sadece salata, yoğurt hazırlamakla geçerse başardık demektir.
Yani ilk 40 dakika yemek, son 20 dakika yanına ya pilav ya da sadece salata, yoğurt hazırlamakla geçerse başardık demektir.
Malzemeler;
- 3 adet büyük boy patlıcan
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet domates ve ya 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı Sıvı yağ
- Tuz, Karabiber
- Kuru nane
Hazırlanması;
- Patlıcanların kabukları alacalı ( zebra deseninde yani) soyulur, küçük küçük doğranır.
- Derin bir kapa su doldurulur ve suya 1 yemek kaşığı tuz eklenip karıştırıl .
- Tuzlu suya doğradığımız patlıcanlar ekleyip 5 dakika bekletilir.
- Tencereye yağ eklenip ısıtılır.
- Soğanlar ince, küçük şekilde doğranır ve ısınan yağa ilave edilir, 5 dakika kısık ateşte kavrulur.
- Domates rendelenir, kavrulan soğana eklenir, 5 dakika soğanla birlikte kavrulur. ( domates yoksa 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir)
İlk 15 dakika bitti...))
Geri kalan 25 dakiki..
- Patlıcanların tuzlu suyu süzülür
- Patlıcanlardan bölüm bölüm alıp avucumuzda iyice suyunu sıkarak, yağ ve domatesli kavurmaya ekliyoruz.
- Karıştırıyoruz, tuz, karabiber, nane kurusu ekliyoruz.
- Atesini kısarak, kendi suyunu salıp, hafif de sulu kalıncaya kadar kavuruyoruz. Bu da yaklaşık 25 dakika sürüyor.
- 40 dakika sonra patlıcanlı yemek hazır demektir.
Canım sayfan harika olmuş patlıcana
YanıtlaSilaşığım o derece severim ellerine sağlık sevgiler.
Canim Derya`cim teşekkür ederim kaç gündür ugraşıyorum siteyle.
YanıtlaSilBende çok severim patlıcanlı yemekleri özellile yogurtla. Pek yakışır yogurt patlıcana.
Sevgiler canım..
benim en sevdigim tatlardan birisi bu.
YanıtlaSil" çalışan, ya da benim gibi saatlerce bilgisayarda filim izleyen, veya site-site gezerek gönül dostlarının yaptıklarına " Ayy ne güzel tarifler var" deyerek. çocukların okuldan gelmesine sadece1 saat kala mutfaga girip " Ne yapsam acaba?" diye kara-kara düşünenler için acilen önere bilirim..))" ifadesi o kadar tanidik ki! kendi yazimi okuyorum sandim:)))
Eline sağlık canım bende patlıcanı çok sevenlerdenim yazın bolca yapıyorum ama kışın pek yapmıyorum mevsiminde yemeği tercih ediyorum..
YanıtlaSilSevgiler...
sayfan çok hoş olmuş renk tonları harika.
YanıtlaSilne güzel anlatmışsın:) gerçekden bilgisayara dalınca zamanın ne kadar çabuk geçtiğini anlayamıyorsun:)
patlıcanın her türlüsünü çok severim harika olmuş ellerine sağlık...
Benim diyet yaparken en büyük kurtarıcım bu yemek, herşeyi çiğden koyup üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyorum ağzını kapatıp kısık ateşte mis gibi yemek oluyor. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilAy ben ne diyeyim gerçekten kolay olmuş.ellerine sağlık hayatım.sevgilerimle.
YanıtlaSildediklerin tamda beni anlatıyor:)bende çoğu zaman vakit nasıl geçiyor anlamıyorum sonrada uğraşıp duruyorum ne yapsam diye:)
YanıtlaSilçok severim ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
sevgiler.
sayfayı bende beğendim:) yemek ise bi harika olmuş sade ama bi okadar lezzetli:) sevgilerimle..
YanıtlaSilEllerine saglik. Yazina cok guldum:) Amerika gercegi bu olsa gerek:))Hepimiz ayniyiz galiba...
YanıtlaSilSevgiler
Ellerine saglik canim afiyetler olsun nefis görünüyor.
YanıtlaSilCanim benim, öncelikle beni ikaz ettigin icin cok tesekkür ederim, hemen düzelttim yayinimi... Sonra da bir güzel blogunu inceledim, hayat hikayeni okudum... Biraz duygulandim cocuklugunu okurken... Seni tanimak beni cok mutlu etti,,, Ve hemen izlemeye aldim... Tekrar tesekkür ediyor, bu güzel yemek icin de ellerine saglik diyorum.. Sevgilerimle, Filiz
YanıtlaSiliyi ki sizi izlemeye almışım...kısa sürede çok lezzetli bol vitaminli bir yemek çıkarmışsınız..ellerinize sağlık...3 dakikalık tarifleri de merakla bekliyeceğim...sevgiler:)
YanıtlaSilÇok tanıdık geldi o film izleyen yada bilgisayar başında vakit geçirip,çocukların gelmesine bir saat kala yemek yapan kişi..
YanıtlaSilTam benlik bir tarif bu..
Elleirne sağlık canımmmmm
Nefis görünüyor.
Lama`cim Amerikada yasiyorsansa ve de calismiyorsansa yapacagin is sadece internet, kitab okuma, uyuma ve site isleri baskada bir sey yok.
YanıtlaSilFeray hanim biz Texsasda yasiyorz ve burda daha kisa girmedik o yuzden patlicanin mevsimi burda suruyor.
Sehrinaz`cim- Siteyle ugrasmak bile o kadar zaman aliyorki. Siteyi bu hale getirmek icin kac gundur ugrasiyorum. Beyendigine sevindim canim.
Elif'in defterinden (mndlna- Dogru bu tam diyetlik yemek. Ekmeksiz bile yenilir.
YanıtlaSilU.Aydin- Hemde ne kolay.
Aylin`cim her kesin en buyuk sorunu zamanin nasil su gibi gectigi nette...
Yemekbirask- Tesekkurler canim.
Selen Cake Turkish Cuisine
YanıtlaSilDogru Amerikda ya calisman lazim yada ogrenci olman lazim ki zamangecsin ve degerli olsun. Yoksa cok zor..
Tatlilar gülcandan- Yesekkur ederim canim..
Filiz hanim- Her zaman beklerim. Hayat hikayemde daha cok anlatmadigim duygu dolu hikayelerim var. Annemler okur cok uzulurler diye cok fazla yazmadim.
Sevgiler..
Birincisin - Insallah o 3 dakikalara gelirim canim cunku yillardir merak ediyorum ama daha yapamadim.
YanıtlaSilMeliha`cim- Gercek filim secdalisi oldugum icin basindan ayrilamiyorum ve bu aralar iyice sardim filimlere.
Hem pratik hem doyurucu bir yemek olmuş ne güzel. Elinize sağlık.
YanıtlaSil