Nereden başlasam..
Uzun yazman yazmayınca böyle oluyor iste...
Sıraya dizilen pastalar, börekler var...
Geziler var.. Maceralar var.. Yazılacak anlatılacak.. Resimler var.. dosya dosya hepsi temizlenecek.. ayrılacak.. Dosyalanacak atılacak arşive
Vakitttttttttt Neredesin gel... Hafta 9 gün olsa ancak olur sanırım..
Çalışmıyorum üstelik. Çalışınca nasıl olacak..
Düşünmek istemiyorum..
Düşünmek istediğim sadece şu an bu ..
Kasım ayının 9 da can arkadaşın doğum günüydü..
Severim bir yere not etmeyi sevdiklerimin dogum gününü.
Bazın unuturum insanlık hali.. Bu defa unutmadım, çünkü arkadaş daha bir hafta önce söylemişti..
Yazdım akıma sürpriz pasta yapsam iyi olurdu.. Tatlı sürprizi severim.. Eminim benim gibisi var.. Sürpriz yapılınca yüzdeki ifadeyi, tebessümü, mutluluğu, bazen bu sevincin verdiği göz yaşını görmeyi cook seviyorum..
Neden mi.. Kendimden pay çıkarıyorum iste.. Aynen bende öyle olurum.. Hayatın çekilmez yükü tatlı sürprizle ayakta benim için...Çekilmez yoksa..
İste o mutluluğu bende Gülşah arkadaşımın yüzünde görmek için acizane pasta yaptım..
Pastayı gördüğünde arkadaşın yüzündeki o sevincin resmini ben hafızama çektim..Siz hayal edin..
Bu pastayı kasım ayında, aralık ayında doğum günü olan üm tanıdıklarıma armağan ediyorum... İyi ki doğdunuz.. İyi ki varsınız hayatımda..
İyi ki tanıdım sizi, İyi ki bu kadar çok sevdim sizi.:)
Hayat size hep mutluluk getirsin, Her şey gönlünüzce olsun.. Sağlık olsun,, Huzur olsun..
Tek tanıdıklar mı.. Aşk olsun o kadar cimri miyim.. Tüm okuyucularıma da İzleyicilerime de gelsin.. Herkes alsın bir dilim Lütfen :)))
Tarif kolay .. İstediğiniz pandispanya tarifini yapıp arasına kremayı sürüp kremadan kenarlara da sürüp gofreti diziyoruz.. Uzerini istege göre süsleyin. İster kivi dizin ister çilek.. ister başka meyve.. Size kalmış
Resimlerden göreceksiniz çilekleri dizmek o kadar zor değil..
En güzel Pandispanya hamuru için Hünerli Bayanların sitesine ziyaret edin derim.. Güzel pandispanya tarifleri var..
Ve ya benim daha önce yaptığım pasta hamuru var.. İsterseniz onu yapın.. Pastanin büyük olması ve gofretin kenarda uzun kalmasını istiyorsanız pasta hamurundan 2 tane yapmanız lazım. Yani pasta 4 katlı olacak.. İstemeseniz sadece iki katlı yaparsınız ve kremayı bolca koyarsınız. Gofretlerin basından azcık kesersiniz.. Tavsiyem kucuk kutuda satılan gofret alin resimde gozuken kutudan..
Tarif burada :
Malzemeler:
Beyaz bölüm için
3 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
150 gr margarin ve ya tereyağı
3 yemek kaşığı süt
1,5 yemek kaşığı limon suyu
7,5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı şeker
150 gr margarin ve ya tereyağı
3 yemek kaşığı süt
1,5 yemek kaşığı limon suyu
7,5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
50 gr tereyağı
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
50 gr tereyağı
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
Çilek
biraz çekilmiş ceviz
8 küçük paket gofret.
Kek kısmı için oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin ve ya tereyağını şekerle birlikte mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz. Sonra yumurtaları teker teker kırıyoruz ve yeniden çırpıyoruz. Süt, limon suyu, vanilyayı ekliyoruz. Karıştırıyoruz ve karışıma unu ve kabartma tozunu da ekleyerek yeniden bir daha çırpıyoruz.
Margarin ve ya tereyağıyla yağlanmış kek kabına karışımı döküyoruz. Karışım koyu krema kıvamında olduğu için kalıbın her tarafına eşit şekilde yaymak lazım.
Kaşık yardımıyla karışımı eşit yayıyoruz.
8 küçük paket gofret.
Hazırlanması:
Önce
krema malzemelerinden tere yağı hariç hepsini karıştırıyoruz, ocakta
göz göz olana kadar, sürekli karıştırıyoruz. Hazır olana yakın
tereyağını da ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Ocaktan alıyoruz ve 2-3
dakika sürekli karıştırıyoruz.
Bir kenara soğuması için bırakıyoruz.
Kek kısmı için oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin ve ya tereyağını şekerle birlikte mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz. Sonra yumurtaları teker teker kırıyoruz ve yeniden çırpıyoruz. Süt, limon suyu, vanilyayı ekliyoruz. Karıştırıyoruz ve karışıma unu ve kabartma tozunu da ekleyerek yeniden bir daha çırpıyoruz.
Margarin ve ya tereyağıyla yağlanmış kek kabına karışımı döküyoruz. Karışım koyu krema kıvamında olduğu için kalıbın her tarafına eşit şekilde yaymak lazım.
Kaşık yardımıyla karışımı eşit yayıyoruz.
Fırına
koyuyoruz ve 350 F ( 250 derecede) hafif kızarana kadar-kibrit
çubuğuyla kontrol edin kek hamur gibi değilse pişmiş demektir .
Fırından çıkarabilirsiniz.
Çıkardıktan sonra kendi kabında soğumasını bekleyin. Soğuyan keki kalıptan çıkarın, 2 hisseye ayırın.
Kremadan kenarlara sürmek için kalacak şekilde alt parçanın üzerine bolca krema sürüyoruz. Çilek diziyoruz ceviz serpiyoruz.
Öteki parçayı koyuyoruz. Kremadan üst kata da sürüyoruz. Ceviz serpiyoruz.
Kremadan kenarlara sürüp gofretleri diziyoruz..
En son çilekleri ince ince dilimliyoruz.. İlk önce kenardan başlayıp diziyoruz.. sonra biraz orta boy olanları kenardaki çileklerin biraz üstüne gelecek şekilde diziyoruz. bu sıra öylece çilekler büyükten küçüğe doğru devam ediyoru. En son ortaya da kalan çilekler dizilir..
Kurdele bağlanır. Pasta buzdolabında bir gece bekletilir.. Yarın afiyetle yenir..
Afiyet olsun..
Fırından çıkarabilirsiniz.
Çıkardıktan sonra kendi kabında soğumasını bekleyin. Soğuyan keki kalıptan çıkarın, 2 hisseye ayırın.
Kremadan kenarlara sürmek için kalacak şekilde alt parçanın üzerine bolca krema sürüyoruz. Çilek diziyoruz ceviz serpiyoruz.
Öteki parçayı koyuyoruz. Kremadan üst kata da sürüyoruz. Ceviz serpiyoruz.
Kremadan kenarlara sürüp gofretleri diziyoruz..
En son çilekleri ince ince dilimliyoruz.. İlk önce kenardan başlayıp diziyoruz.. sonra biraz orta boy olanları kenardaki çileklerin biraz üstüne gelecek şekilde diziyoruz. bu sıra öylece çilekler büyükten küçüğe doğru devam ediyoru. En son ortaya da kalan çilekler dizilir..
Kurdele bağlanır. Pasta buzdolabında bir gece bekletilir.. Yarın afiyetle yenir..
Afiyet olsun..
Ellerine sağlık,herşeyiyle süper olmuş.Yalnız bir dilim yeter mi,bilmem..
YanıtlaSilHarika olmuş valla.Ellerine kollarına sağlık canıııımmm
YanıtlaSilveee beklenen tarif:)ellerine sağlık!
YanıtlaSilgofretler buzdolabında yumuşamadı mı merak ettim
MasAllah barekte Allah .
YanıtlaSilmutfak dili dile gelmis .
kardesine tebbesüm ettirmen sadakadir diyor hadisi serif .
kutluyorum arkadasim
muhabbetle
ooff elllerine sağlık canım pastan nefis olmuş..
YanıtlaSilAblacığım bu kadar estetik mi olur ya..Çilek olsa hemen yapacağım bence en güzel hali veren çilek olmuş eline sağlık ellerin dert görmesin
YanıtlaSilBir sanat eseri resmen.Harika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilmuhteşem görünüyor..ellerine sağlık!
YanıtlaSilsüper
YanıtlaSilsüper
süper
ellerine sağlık tatlım:)
amanın bu ne güzel bir pasta böyle...
YanıtlaSiliçim açıldı...
bayıldım :)))
önümde olsa hepsini yerdim :))
ellerine sağlık canım...
çok şık bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilaslinda bana da
YanıtlaSilyollasaniz harika olur yani :p =)
ellerinizee saglik
ve afiyet olsun :)
çok pratik olmus banada
beklerim
bisous bisous
Eminim görüntüsü kadar tadıda güzeldir. Ellerinize sağlık 2 gün sonra benimde doğum günüm ama bana böle bir pasta yapacak birinin çıkacağını hiç sanmıyorum :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok şeker cidden...
YanıtlaSilAman aman bu ne güzellik canım, ellerine sağlık, öpüldün..
YanıtlaSilCok istah acici bir pasta olmus! Aldim bir dilim) ellerine saglik..
YanıtlaSilSuper kareler Samire'cim, ellerine saglik :)
YanıtlaSilBu pasta harika görünüyor benim ince düşünceli arkadasım :)) ellerine saglik
YanıtlaSilMükemel görünüyoor. ♥
YanıtlaSilBende beklerim bloğuma..
Sevgiler...
http://ebru504.blogspot.com/
Coooook guzel olmus, ellerinize saglik cilek ve bu gofretlere bayilan biri olarak hemen deneyecegim.
YanıtlaSilofffffff süpersin.
YanıtlaSilbende çok severim gönülden sevindirmeyi.
gülüm gönlüne saglik:)
Pastayı görünce arkadaşının yüz ifadesini hafızana çekmişsin ya, işte ona benzer bir ifadeyle baktım pastaya. Arkadaşın iyiki doğmuş ve iyiki seni tanımış.
YanıtlaSilbende başkaları için bişeyler yapıp mutlu olanlardanım :)ne güzel, sakın kaybetme bu özelliğini Allah gayret kuvvet versin yalnız:)
YanıtlaSilçok güzel bir tasarım arkadaşın ne kadar sevinmiştir,ellerine sağlık.
Bayıldım,bayıldım da hala ayılamadım:)
YanıtlaSilSüsüne püsüne hayran kaldığım canım, o vakitten bulursan bana da gönder lütfen:)
Ortada yaptığım bir şey de yok ama,vakit de yok.
Hayrolsun ne diyelim!
Pastan şahane, süsleme zaten on nnumara!
Ellerine,emeğine,yüreciğine sağlık canım..
Muhabbetle..
Tek kelimeyle, "muhteşem".
YanıtlaSilMaşaAllah, ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık.
İlmek ilmek işlemişsiniz resmen.
Daha ne söylenir ki bu görüntüye.
Sevgilerimle...
Ellerinize sağlık harika görünüyor..
YanıtlaSilçok güzel olmuş eline sağlık süslemen de ayrıca hoş....sevgiler
YanıtlaSilSenin gibi arkadaş nerdeee..:)) olanıda beni bulmaz..:))
YanıtlaSilBak kıskandım şimdi..:))
Gönlüne,ellerine sağlık canım..
Arkadaşınada nice sağlıklı yaşlar..
Çok öpüyorum.
ne güzel hediye vermenin keyfine varabilmek ellerine sağlık nice mutlu günleri paylaşmak dileklerimle...
YanıtlaSilharika bir pasta ve harika bir sürpriz olmuş :) emeklerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilellerine emeğine vede o güzel kalbine sağlık canım ne kadar düşüncelisn
YanıtlaSilpastan süper olmuş sağlıklı uzun ömür dliyorum arkadaşına
sevgiyle kucaklıyorum
Süper bir tarif ya ellerine sağlık ağzımın suları aktı resmen :)
YanıtlaSilharika olmuş samire cim, ellerine sağlık, sevgilerimle..
YanıtlaSilGoruntuye bayildim muhtesem olmus eline saglik beline sirmali yaglik der ananem ;) acaba kac paket rulokat gitti??
YanıtlaSilCanım günaydın ellerine sağlık nefis bir pasta olmuş sevgiler...
YanıtlaSiltek kelimeyle süper olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık
Pasta yapmak tabiiki maharet işi,ama esas iş onu böyle sunabilmek,harika,çok şık,muhteşem...daha ne söylesem:))
YanıtlaSilHarika Görünüyor Ellerinize Sağlık
YanıtlaSil