2 Haziran 2011

KIRMIZI BİBER SALATASI




Malzemeler:
 5 adet kırmızı biber (közlenmiş konserve biber kullanabilirsiniz)
2 adet domates
4yemek kaşığı  iri çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 demet maydanoz
yarım yemek kaşığı sirke
tuz



Hazırlanması;

  1. Közlenmiş konserve biber kullanacaksanız hiç zahmet etmeden, biberleri, domatesleri, maydanozu küçük küçük doğruyoruz.
Cevizi, sirkeyi, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek karıştırıyoruz.
Servise hazır salatayı cevizle süslüyoruz ve servis ediyoruz.

  2. Konserve kullanmak istemiyoruz, kendim közlemek istiyorum diyorsanız o zaman iyice okuyun tarifi.
 Biberlerin her birini 5-6 parçaya bölüyoruz.
Teker teker her birini alüminyum  folyoya şeker büker gibi büküyoruz.


Ocağın en kısık ateşinde sürekli çevirerek her tarafının iyice közlenmesini sağlıyoruz.
Folyoyu açmadan biberlerin yumuşadığını kontrol ediyoruz.
Tüm bu işlem bittikten sonra ocaktan alıyoruz, soğumasını bekliyoruz ve sonra da  hafif soğumuş biberlerin kabuklarını soğuyoruz.
Domatesleri, biberleri, maydanozu küçük küçük doğruyoruz.( resimdeki salatada maydanoz yok, çünkü evde maydanoz bitmişti)

Cevizi, sirkeyi, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek karıştırıyoruz.
Servise hazır salatayı cevizle süslüyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun!

4 yorum:

  1. Meze gibi ne güzel.Ellerinize sağlık.

    Sevgiler;

    YanıtlaSil
  2. cok guzel olmustur kirmizi biber delisi olraktan...

    YanıtlaSil
  3. Biberleri pişirme yöntemin çok güzelmiş Samira. Bizim ez me dediğimize çok benziyor. Ellerin dert görmesin canım arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. Samira'cım ziyaretin için teşekkür
    ederim salatan enfes ekmek bana ba
    na yemesi harika olsur:)))Sımsıcak sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM