4 Haziran 2011

OTLU POĞAÇA


 Malzemeler:

  • 1 paket margarin ve ya tere yağı (250 gr)
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ve ya yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kuru nane, kuru dereotu, kuru maydanoz ve pul biber
  • 4 su bardağı un ( az gelirse azar azar ekliyoruz) 


İç malzemesi;

Peynir veya
Patates

Patatesli iç hazırlamak için  2 orta boy patatesi haşlıyoruz, kabuklarını soyup çatalla eziyoruz.  Tavaya azcık yag koyuyoruz, bir  çay kaşığı domates salcanı ekliyoruz, daha sonra  ezilen patatesleri ve bir az tuz ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Hazır olan patatesli içi soğuduktan sonra poğaçalar için kullanıyoruz.

Hazırlanması:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarin,
  • 1 yumurtanın tamamı
  • 1 yumurtanın sadece akını ( sarısını üstüne sürmek için ayıralım)
  • Sıvı yag, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve tüm baharatları ekleyerek önce bunların bir birine iyice karışmasını sağlayalım.
  • Daha sonra unu azar azar ilave ediyoruz ve ele yapışmayan, sert olmayan hafif yumuşak hamur yoguruyoruz.
  • Hamur elimize yapışıyorsa azar azar un ilavesiyle hamuru kıvamına getirelim.
  • Hamurdan elimizle küçük parçalar kopararak tezgahın üzerinde 4 parmağımızla yuvarlak açıyoruz 
  • İçine peynir veya patates harcından koyarak hamurun bir tarafını öbür tarafına kapak örter gibi yapıp kenarlarını kapatalım.


 Ben kenarlarının yamuk yumuk olmasını sevmiyorum o yüzden resimde gördüğünüz gibi yaptım. Hamurun kenarından hafif incelterek  bir birinin üstüne kapattım. Hem görüntü güzel oldu, hemde hamur kabarınca kenarları açılmadı.






Tüm işlem tamam olunca da üzerine yumurta sarısı sürerek 250 derecede önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirdim.
Afiyet olsun !


4 yorum:

  1. Kapatma şekline bayıldım Samiracım. Bunu gerçekten çok öğrenmek istemiştim ama hiçbiryerde bulamamıştım. Ellerine sağlık. Birde patatesli içi farklı hazırlamışsın. Bir dahaki sefer bende öyle deniyeyim. Afiyet şifa olsun kardeşim...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik. Cok guzel gorunuyorlar. Goruntusu itibariyle agizda dagilan bir pogaca gibi gozukuyor. Ben agizda dagilan tuzlu tatlari cok severim de.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim her kese. Evet Cahide hanım farklı hazırlıyorum patatesli içi. Aslında soganlı felan daha iyi olur ama kızım sogan sevmiyor ve de baya bri ugraştırıcı oluyor. Kısa zaman için kısa tarif.
    Ama börekler için soganlı yapıyorum.

    Selen hanım evet agızda kolay dagılıyor. Bende öyle seviyorum.

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM