2 Haziran 2011
KIRMIZI BİBER SALATASI
Malzemeler:
5 adet kırmızı biber (közlenmiş konserve biber kullanabilirsiniz)
2 adet domates
4yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 demet maydanoz
yarım yemek kaşığı sirke
tuz
Hazırlanması;
1. Közlenmiş konserve biber kullanacaksanız hiç zahmet etmeden, biberleri, domatesleri, maydanozu küçük küçük doğruyoruz.
Cevizi, sirkeyi, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek karıştırıyoruz.
Servise hazır salatayı cevizle süslüyoruz ve servis ediyoruz.
2. Konserve kullanmak istemiyoruz, kendim közlemek istiyorum diyorsanız o zaman iyice okuyun tarifi.
Biberlerin her birini 5-6 parçaya bölüyoruz.
Teker teker her birini alüminyum folyoya şeker büker gibi büküyoruz.
Ocağın en kısık ateşinde sürekli çevirerek her tarafının iyice közlenmesini sağlıyoruz.
Folyoyu açmadan biberlerin yumuşadığını kontrol ediyoruz.
Tüm bu işlem bittikten sonra ocaktan alıyoruz, soğumasını bekliyoruz ve sonra da hafif soğumuş biberlerin kabuklarını soğuyoruz.
Domatesleri, biberleri, maydanozu küçük küçük doğruyoruz.( resimdeki salatada maydanoz yok, çünkü evde maydanoz bitmişti)
Cevizi, sirkeyi, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek karıştırıyoruz.
Servise hazır salatayı cevizle süslüyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun!
Meze gibi ne güzel.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler;
cok guzel olmustur kirmizi biber delisi olraktan...
YanıtlaSilBiberleri pişirme yöntemin çok güzelmiş Samira. Bizim ez me dediğimize çok benziyor. Ellerin dert görmesin canım arkadaşım...
YanıtlaSilSamira'cım ziyaretin için teşekkür
YanıtlaSilederim salatan enfes ekmek bana ba
na yemesi harika olsur:)))Sımsıcak sevgilerimle...