13 Aralık 2010

TUZLU GÜL KURABİYE





Hanım evinde, erkek işinde, çocuklar derste olunca hayat gerçek düzeninde demektir.  Hayır ola nereden  bu düşünce?
Adını koyamadığım ama "bu gün işim var" "ay yok o gün gelemem çok yoğunum" "cumartesi pazar hiç bana uymuyor"  dediğim  yoğun gecen 4 ayın sonunda, ingilizce kursunun final testlerini de  yüksek puanla verdikten sonra (eşimi de hayretler içinde bırakacak kadar yüksek puan)tatile  çıktım ve evde oturdum çözdüm bu sorunun cevabını. Hanım evinde gerek. Mutfakta gerek. Huzurlu ev, pırıl pırıl çocukların ve  aşkın, sevdiğin kişi de yanındaysa dünyanın her derdi, tasası, sana sadece bir damla su kadar basit gelir.
Hiç olmadık işlerle uğraşmana, yorulmana, ah demene, düşünmene gerek yok. Sen dünyanın en mutlu hanımısın demektir.
En güzel yemekleri yapmak da sen  hanımın en büyük eğlencesi.

Fark ettim mutfağımı özlemişim, yeni tarifleri hemen yapan ben yığınla tarif birikmiş yapılacak olan. Bir an önce yapmam lazım. İlk tarifi Tuzlu gül kurabiyeden başladım. Bu tarifin tatlısını 3 sene önce yapmıştım. Harika olmuştu .  Ben ilk önce tarifi  yaparım beğenmeyince o tarifi yeniden bir daha yapamıyorum. Gül tatlısı beğenilmişti ama 3 senedir neden yapmadım onu bilmiyorum.

Yemeğin güzel olması senin haleti ruhiyenle de alakası vardır diye düşünüyorum. Eğer çok mutluysan ve isteyerek severek yapıyorsan  o zaman harika bir sonuç çıkıyor ortaya. Yok  eğer o gün moralin bozuksa, kötü söz işittiysen ne kadar uğraşsan o yemeyi güzel yapamazsın. Oysa ki her püf noktasına dikkat etmişsindir.
Her halde son 3 senede gül tatlısı yapacak kadar ruh hali bulamadım kendimde. İnşallah en kısa zamanda en güzel ruh hali kazanırım kendimde. O zaman en güzel tariflerle yeniden feth ederim net alemini. 




Gül kurabiye gül tatlısı gibi güzel oldu.Tarifi de çok kolay.

Malzemeler:

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı mahlep unu ve ya 1 yemek kaşığı sirke
1,5 Çay kaşığı tuz
1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
1 Paket kabartma tozu
100 gr kaşar peynir
 Aldığı kadar un


Üzeri için 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanması:

Kaşar peyniri ve un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıyoruz. Unu az az ekliyoruz ve ele yapışmayan hamur elde ediyoruz. Hamuru yarım saat dinlendirelim. Hamuru 2 yere bölüyoruz 1.  hamuru  un serpilmiş tezgahın uzerinde 2 santim kalınlığında açıyoruz. Çay bardağıyla küçük daireler kesiyoruz. 4 dairenin uç kısımlarını bir birinin üstüne koyuyoruz. (Resimde olduğu gibi)




Kaşar peynirinden ince şeritler kesiyoruz. En sonuncu dairenin üstüne yerleştiriyoruz.
Peyniri koyduğumuz daireden başlayarak hamurları rulo halinde sarıyoruz. Ortasından bıçakla kesiyoruz . Gül şekli oluşan kısım üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp yaklaşık 30 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun !

3 yorum:

  1. Hayırlı günler Samire,ziyaretiniz güzel yorumunuz için teşekkür ederim, gül poğaçanız da harika görünüyor ellerinize sağlık.Sizin siteniz de çok hoş. Emeğinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yazmissiniz, ama hobiler de ihtiyacimiz. Evde böyle güzel islerle ugrasmak bizi daha huzurlu yapar, degil mi? Sevgiler Berlinden...

    YanıtlaSil
  3. Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Nesrin hanım dogru hobilerde gerekli. Ama bazen çok yorucu geliyor. Belkide yaş ilerledikce ağır geliyor. Gerci insan düşündüğü yaşdadır. Ben kendime 25 26 yaş diyorum bazen. Sonra bakıyorum gercekten de etrafımdakiler 27 28 yaşındamısın deyince . Evet insan hangi yaşda olmak ister ve o yaşın performansını gösterirse. Demek o yaşdasın. Evet gercek vazifemiz yemek yapmak, eşine hizmet etmek, çocukları en iyi şekilde yetiştirmek olunca. Bundan çok zevk alıyorusun.

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM