14 Aralık 2010
AYVA RECELI
Malzemeler;
1kilo ayva
1 kilo şeker
2 bardak su
azacık limon tuzu
Hazırlanması:
Ayvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın . Kabuklarını soymadan küp küp doğrayın. 1 kilo ayvaya 1 kilo şeker ilave edin. Bu işlemi akşamdan yapın . Sabaha kadar şeker ayvanın suyuyla sulanacak . O zaman su ilave etmenize gerek kalmaz. Sabah baktığınızda az sulanmışsa o zaman 2 su bardağı suyu ilave ederek önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz. Sürekli karıştırarak yanmasını, tencerenin dibinin yapışmamasına dikkat edelim. Reçelin suyu katılaşırsa su ekleyin. Ayvalar kırmızı renge dönüşünce reçel hazır demektir.a
Afiyet olsun !
Güzel görünüyor da neden hiç suyu yok anlamadım.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Suyu var aslında ama dibine çökmüş. o yüzden gözükmüyor.
YanıtlaSil