14 Aralık 2010

AYVA RECELI




Malzemeler;
1kilo ayva
1 kilo şeker
2 bardak su
azacık limon tuzu



Hazırlanması:

Ayvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın . Kabuklarını soymadan küp küp doğrayın. 1 kilo ayvaya 1 kilo şeker ilave edin. Bu işlemi akşamdan yapın . Sabaha kadar şeker ayvanın suyuyla sulanacak . O zaman su ilave etmenize gerek kalmaz. Sabah baktığınızda az sulanmışsa o zaman 2 su bardağı suyu ilave ederek önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz. Sürekli karıştırarak yanmasını, tencerenin dibinin  yapışmamasına dikkat edelim. Reçelin suyu katılaşırsa su ekleyin. Ayvalar kırmızı renge dönüşünce reçel hazır demektir.a

Afiyet olsun !

2 yorum:

  1. Güzel görünüyor da neden hiç suyu yok anlamadım.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Suyu var aslında ama dibine çökmüş. o yüzden gözükmüyor.

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM