17 Mart 2010

MEYVA KEBABI



Kalbe giden yol mideden geçer derler. Peki mideye yol  nerden gider? Ağızdan diyeceksiniz her halde. Bence önce gözden sonra ağızdan. Görüntü her zaman önde gelir. Lezzetsiz yemekler bile lezzetli olur o yemeği  güzel bir şekilde sununca.
Ananas konservesinin üstündeki resimde meyvelerin diziliş şekli dikkatimi cekdi. Bütün meyvalardan kesilmiş dilimler  kebab şişlerine dizilerek servis edilmiş. Beyendim ve gelen misafirlere deyişiklik bir sunum olur diye denedim. Misafirler değilde, bizim evin küçük bücürleri sanki hic meyva gormemiş gibi bütün şişleri bitirdiler. Evde günlerce meyva tabağında bekleyen meyvalara kimse bakmazken, bu ilginc diziliş şekli hoşlarına gitdi ve  kavunu sevmeyen kızım bu sayede kavunun harika bir meyva oldugunu  keşf etdi.  Meyva yemek istemeyen  çocuklara kolay çözüm buduğum içinde çok  sevindim.


Demek ki kalbe giden yol önce gözden, agızdan, sonrada mideden geçiyormuş.

Afiyet olsun !

7 yorum:

  1. o yolun son durağı Allah(c.c)'a şükür için mide olursa ne ala!

    YanıtlaSil
  2. Samiracım bu mevsimde nereden buldun kavunu,üzümü.Böyle kebaba can kurban,sağlıklı,issiz kokusuz,mis gibi meyve kebabı.Ellerin dert görmesin güzel arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. demek çocuklara yedirmek için bu şekilde farklı sunumlar yapmak lazım
    güzel fikir için teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Cahide hanim Amerikada mevsim sadece hava deyişince belli oluyor. Sağlık açısından iyi olmasada istediyin zaman istediyin meyvayı ala biliyorsun. Buluyoruz ama ağız tadımız bozuldu diye bilirim malesef.

    YanıtlaSil
  5. Nefis bir görüntü, hem göze hem damaga hitap eden türden, ellerine saglik diyorum.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. selamlar
    Yerinde bir tespit.çocuklar bayılır böyle değişik sunumlara.ne sağlıklı bir kebab öyle eliniz sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Samiracım aklına fikrine ve ellerine sağlık canım:) haklısın nerde Türkiyemin mis gibi buram buram kokan sebze meyvaları, neyse buna da şükürler olsun yiyebilecek sağlıktayızya elhamdulillah.
    güzel sesini duymak istedim yarın ararım inşallah canım:)

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM