Arkadaşlık güzeldir. Gurbet arkadaşlığı daha bir güzeldir.
O güzel arkadaşlardan birisi de mayıs 1 de dogmuşsa, benim de zamanım varsa pasta yapmak gerekti ki kolları sıvayıp başlayınca gerisi de çok oldu. Pastanın pandispanyası çok güzel kabardı, üzerindeki güller her zaman yaptığımdan daha güzel oldu sanki.
Sıcak Austin`in en sıcak günleri başlamadan baharın güzel havasından faydalanmak, pastayı kesip Zehra arkadaşa sürpriz yapmak için bu defa evi degil de parkı tercih ettik.
Akşam üzeri parkta yine güzel arkadaşlarla birlikte hep beraber pastayı kesip bir güzel kutlama yaptık.
Dogum günü bahane olmuştu aslında bu güzel günden nasibini alan parkı özleyen çocuklardı.
Pasta ve ilk defa denediğim krema da güzel olunca tadına bakanlar harika olmuş deyince tarifi yazmak o kadar zevkli oldu ki. Şimdi buyurun tarife.
Not:
Bu pastanın ara kremasını çorbalarda kullanılan ekşi olmayan kremadan yaptım .
Çorbalara eklenen krema Türkiye de nasıl bilmiyorum ama bizim burada yani Amerika`da aldığımız krema koyu kıvamda yağlı.
Krema bulamazsanız o zaman bu kremayı sütle hazırlayabilirsiniz. O zaman krema ölçüsü şöyle :
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gr krema ( tatlılarda kullanılan)
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- biraz da limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Tepeleme 6 yemek kaşığı un
Kreması için;
- 3 su bardağı krema (ekşi olmayan çorbalara eklenen krema)
- 3yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gr krema ( tatlılara eklenen krema)
Süslemek için :
- Minik damla çikolata
- 1 su bardagı çekilmiş ceviz
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanması;
- Kremayı bir gece öncesinden hazırlıyoruz iyice koyu bir kıvamda olsun diye.
- 3 su bardagı kremayı (ekşi olmayan çorbalara eklenen krema) 3 yemek kaşığı dolusu buğday nişastasını, 4 yemek kaşığı şekeri birlikte iyice karıştırıyoruz.
- Karışımı ocağa koyup orta ateşte sürekli tel çırpıcıyla karıştırarak koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Koyulaşmaya başlayınca bir paket vanilyayı ekliyoruz.
- İyice koyulaşan kremayı ocaktan alıyoruz. 5 dakika ister tel çırpıcıyla ister de mikserle sürekli çırpıyoruz.
- Hafif soğumuş muhallebiye 200 gr kremayı da ekliyoruz 5 dakika daha çırpıyoruz. 15-20 dakika sonra buzdolabına koyup bir gece bekletiyoruz.
Pandispaniyanın hazırlanması:
- İlk önce yumuşamış yağı ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Sonra yumurtaları teker teker kırarak çırpıyoruz. Sütü limon suyunu ekliyoruz. Hepsini birlikte çırpıyoruz. Sütün çürümüş haline benzeyen bir karışım oluşacak.
- Unu ve kabartma tozunu da ilave ederek yeniden çırpıyoruz. Unun az olduğunu düşünüyorsanız bir az daha ilave edin.
- Hamur aynı kremaya benzeyecek.
- 22 cm kelepçeli kalıbı da margarin veya tereyağıyla yağlıyoruz.
- Hamuru döküp kalıbın her tarafına yayıyoruz.
- Önceden ısınmış 180 C fırında ( fırın ayarı F olan arkadaşlar 350 F kullanabilirler) 40 dakika pişiriyoruz.
- Fırından alıyoruz soğumasını bekliyoruz.
- Kremayı buzdolabından alıp mikserle çırpıyoruz.
- Pandispanyayı 2`ye bölüyoruz. Alt tabanı çok az sütle ıslatıyoruz. Sonra kremanın yarısını alıp tabanın üzerine sürüyoruz. Üst tabanı da koyup geri kalan kremayı da sürüyoruz.
- 1 paket Krem şantiyi yarım su bardagı sütle çırpıyoruz. Bunu Pastanın üzerine ve kenarlarını sürmek için kullanıyoruz. Geri kalan 1 paketi de yine yarım su bardagı soguk sütle çırpıyoruz bunu da üzerindeki gülleri ve yaprakları yapmak için kullanıyoruz. Güllerı ve yeşil yaprakları yapmak için de krem şantiye yeşil ve pembe renk gıda boyası ekliyoruz. yaprak ve gül yapımı için dıy uclara ve krema sıkam torbasına ihtiyacımız var.
- Minik damla çikolatayı bir su bardagı çekilmiş cevizle karıştırıp pastanın kenarını süslüyoruz.
- Üzerindeki gül süsünü yapmak için YouTube`a pasta için gül süsü, rose for cake diye yazınca çok sayıda video bulacaksınız.
Bu videoyu da inceleyin .https://www.youtube.com/watch?v=Lt9CbBUsThA
Harika görünüyor pastaniz, ellerinize saglik.
YanıtlaSilçok şık ve güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTablo gibi ellerinize sağlık, yemeye kıyamazdım ben :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık...Çok leziz görünüyor.Üşenmeyip ne kadar da güzel anlatmışsınız.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSiliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSil