Bazen fırına ihtiyaç olmadan harika lezzetler hazırlamak istiyoruz. İşte o isteye cevabı yaptığım pastanın kenarlarından artan kısmı son kalan kremayla buluşturunca ve o buluşmayı yeşil fıstıkla kavuşturunca bulmustum.
Kek yerine potibor biskuvi kullanirsaniz tam olarak mozaik pasta denilebilir:)
Malzemeler ;
- 3 dolu kaşık Nutella veya Biscoff
- 100 gr krema
- 100 gr çikolata (eritmek için)
- 1 adet Ülker Kakaolu Baton Dankek veya
- 7-8 dilim kendi yapmış olduğunuz kek
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım su bardagı hindistan cevizi
Süslemek için:
- İrice çekilmiş yeşil fıstık
- 100 gr eritme çikolata
- 100 gr kremayı tencereye boşaltıyoruz. Ocakta orta ateşte yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Kaynama noktasına gelince ocaktan alıp içine 100 gr çikolatayı ekliyoruz sürekli karıştırarak kremanın sıcaklığında çikolatayı eritiyoruz.
- Ardından 3 dolu kaşık nutellayı da ekleyip ister mikser yardımıyla ister de tel çırpıcıyla karıştırıp krema ve çikolatalı karışıma yediriyoruz.
- 1 adet baton keki veya evde yapmış olduğumuz kekden 7-8 dilim alıp ufalıyoruz, içine hindistan cevizini, çekilmiş cevizi ekliyoruz.
- Bu karışıma kremadan bir kaç kaşık ekleyip yoğuruyoruz,krema az gelirse biraz daha ilave ediyoruz.
- Un kurabiyesi kıvamında hamur elde ediyoruz, hatta hafif ele yapışır kıvamda olsun ki bulayacağımız fıstıklar üzerine kolayca yapışsın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz çekilmiş yeşil fıstığa bulayıp servis tabağına diziyoruz.
- 100 gr çikolatayı ister benmari, ister de mikrodalgada eritip minik saklama poşetine koyup, poşetin köşesinden azcık koparıp delik açıyoruz.
- Servis tabağına dizdiğimiz topların üzerine sıkıp süslüyoruz.
- Buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz. Sonra afiyetle yiyoruz.
- Afiyet olsun..
şahane görünüyor.ellerine sağlık..Tarif için teşekkürler ;)
YanıtlaSilsevgiler.
Toplar harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilayyy harika görünüyorlar, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil