Görüntüsü gerçekten elmas. Gerçi bunu pastanede yaparken beraber çalıştığım Nasira arkadaş bu yıl başı kurabiyesi mi demişti :))Üzerindeki şekerin parıl parıl parlamasından dolayı sanırım.I)))
Uzun süre bozulmadan lezzetli bir şekilde durması da ayrıca güzel. Elmas isminden ödün vermiyor yani..
Sevgili arkadaşım Vildan`ın sevgili ablası İlknur hanımın tarifini sürekli pastanede yapmamıza bakmayarak tarifi bir türlü ne Vildan ne de ben ezberleyemedik :))
Çareyi tarifi bloga yazmakta buldum . Kolayca Google`a Mutfak Dilim Elmas kurabiye diye yazıp ulaşalım dedim. İşte tarif..
Malzemeler:
- 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un ( yaklaşık3,5- 4 su bardağı un oluyor)
Üzeri için:
- Şeker
- Nutella
- Tereyağı, pudra şekerini, 1 yumurtayı, kakaoyu, vanilya, kabartma tozunu ekliyoruz elimizle tüm bu malzemeleri karıştırıyoruz. Sonra unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, sert olmayan yumuşak hamur elde ediyoruz.
- Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. İşaret parmağımızla kurabiyenin ortasına bastırarak çukur oluşturuyoruz.
- Sonra kurabiyenin üst kısmını şekere bandırıyoruz, alt kısmını değil.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye şekere bandığımız tarafı üste gelecek şekilde diziyoruz.
- 180 C ( 350F) 20-25 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.
- Yıldız duy takılı sıkma torbasıyla kurabiyenin üzerindeki boşluga nutella sıkıyoruz.
- Servise hazır kurabiyeyi çayla afiyetle yiyoruz.
Çok güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilBir ben kaldım galiba bu kurabiyeyi yapmıyan. İnşaAllah yapma fırsatı bulurum. Ellerine sağlık olsun :)
YanıtlaSilParıl parıl parlıyor ve süper ötesi görünüyorlar. Üzerindeki nutella da ayrı bir değerli :) ellerine sağlık canikom
YanıtlaSilBunu da simdi yaptim canim, ama sanirim kabartma tozum çok geldi sekli bozuldu :( buyuduler. Ama tadi çok guzel tesekkurler canim
YanıtlaSil