7 Ocak 2014

Sucuklu Mantar kavurması



2014 yılının ilk tarifi..
Mantarlı olsun.. Olsun ki mantar gibi bitsin blog da tarifler.. Üzerimdeki yorgunlumu atıp tarifleri yazabileyim mantar mantar..
Evet mantar bu güne kadar çok fazla severek yediğim bir lezzet değildi.. Küçükken dağ mantarından tüm aile zehirlenince rahmetli dedem eve mantar girmesini yasaklamıştı ve o günden hep mantar yerken zehirlenirim korkusu yaşıyorum.. Alırken tereddütle alıyorum. Yapacağım gün evde yoğurt bulunduruyorum, hani olurda zehirlenirsek acilinden yoğurt yiyelim diye.. Nasıl bir inanışsa zehirlenirken yoğurt yersen iyi gelir diye.. :)) Allah korusun zehirlenmeden..
Mantar salatası yaptım, kasarlı mantar yaptım hepsi de sevildi. Afiyetle yenildi. Çok şükür zehirlenme olayı da olmadı. Bende çok sevmiş olmasam da yedim ..

Mantarlı farklı bir lezzet arayışım, acaba mantarı bir gün gerçekten severim dediğim zaman işte bu lezzeti buldum.. Vildan arkadaşın sofrasında tattım bu lezzeti.. Mantar nasıl güzel olmuştu sucukla anlatamam. Bu ikili lezzet öyle güzel bir lezzet olmuştu ki, mantarı sevmemek için en küçük bahanem kalmadı...
Geçen gün instagramda bu Sucuklu Mantar diye yazınca tepkiler çok farklı oldu.. " Aaa ikisi nasıl olur" " İyy sucuk ve mantar mı". " Denemek lazım farklı lezzet olsa gerek" diye yorumlar geldi..

Diyorum ki acaba neden olmasın, etli mantar, kıymalı mantar oluyor da kıyma baharatlanıp bir bağırsağın içine konulup adına sucuk denilince ve onu ince ince doğrayıp mantarla kavurunca olmuyor mu??
Aaa aşk olsun.. Oluyor çünkü sucuk:  büyük baş hayvanlardan elde edilen kör bağırsağın içine sıkıca yerleştirilmiş baharatlı kıymagillerdendir.. Yani bir nevi kıymadır ve bu lezzet kıymalı mantar sayılır.. .. Sadece denemek lazım.. Bir gün sabah kahvaltısına yapın mesela..


Ayrıca çok ilginç ben bu yazıyı yazarken gece saat 11:30 filandı. Evde yalnızdım, eşim bir hafta önce arkadaşları ile tatile giden oğlumu almak için 3 saatlik bir mesafeye Houston`a gitmişti. Onları beklerken bloga sucuklu  mantar tarifini yazayım dedim boş boş oturacağıma:)). İste bu okuduğunuz yazının yarısına geldiğimde kapı çaldı, yolcular gelmişti yorgun argın.. Lakin yolcu eşimin elinde ikişer tabak, tabağın birinde canım kadayıf tatlısı, birinde pilav, salata veeeee....

 Sıkı durun yazıyorum ötekisi Etli Mantar yemeği.. Bu kadar olur yani.. Ben mantarı sevme çabası gösterirken üzerine mantarlı farklı bir yemek daha gelip bulur seni ..Ne diyeyim şaşırdım.. Eşime `bunlar ne?"  dedim. Gittiği yerde yemek varmış, fazlaymış bir kapta bana almış.. Yaaa hemde o gün bloga mantarlı lezzeti yazacağımı bilmeden Mantarlı yemek getirmişti eş bana:)))
Güzeldi yemek afiyetle sonraki günün akşamı tadına bakınca öğrendim. Bir Mantarlı yemek daha sevdim.. O yemegi de yapmaya kadar verdim.. Kuşbaşı etli Mantarlı yemek bildiğin..
 Neyse dönelim dersimize... Aman... ne dersi tarifimize dönelim..:))

 


Tarif Sucuklu Mantar kavurması...

Malzemeler:  ( ölçüler size isteğe bağlı)
  • Mantar
  • Sucuk
  • Soğan
  • tuz
  • sıvı yağ


Hazırlanması:

  • Sucukları, mantarı ve soğanı ince ince doğruyoruz. 
  • Tencereye yağı koyuyoruz, İnce doğradığımız soğanı ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  • Sonra sucukları ekleyip kavuruyoruz.
  • Daha sonra da mantarı ekliyoruz, mantar suyunu bırakıp sonra da suyunu çekinceye kadar pişirelim..
  • Sabah kahvaltısı için harika bir lezzet hazırdır..  
Afiyet olsun..




6 yorum:

  1. ne kadar lezzetlı duruyor elınıze sağlık

    YanıtlaSil
  2. Allah iyiligini versin samirecim :D demek sevmeye çalisinca daha çok insanin onune çikiyor o yemek. sucukla gerçekten gorunce yok canimm sucuklu mantarmi olurmus dedim içimden ama yorumunu okuyunca sonra niye olmasin hakkaten dedim :). Bende belki bir ara denerim :) Ellerine saglik canim optum.

    YanıtlaSil
  3. mantar yemesemde değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. sen yaparsında güzel olmaz mı ellerine sağlık mis gibi olmuş fotoğraflar gene şahane

    YanıtlaSil
  5. Daha önce hiç görmemiştim ama gayet lezzetli gözüküyor. Ellerinize sağlık. Hazır kayseriden hediye sucuk gelmişti bu akşam iftarda bir deneme yapalım :)

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM