26 Mart 2014

Gül Pogaça



Hamur işi olsun, şekli güzel olsun, tadı lezzeti ben buradayım desin istedim..
Araya araya böyle güzel bir lezzet buldum.
Bu harika lezzetin adresi Lezzetibol.com adresinin sahibesi Tijen Aktay`a ait. O harika adresin tek güzel olan lezzeti bu degil.. Saymakla bitmeyecek kadar güzel tarifler var.. Adi gibi aynı Lezzeti bol ki ne bol..
Kendisine çok tesekkür ediyorum bu güzel lezzet için..
Ayrıntılı resimlerle bende aynı tarifi kendi sayfamda paylaşmak istedim.. İşte tarif burada..
Gerçek tarife ulaşmak isterseniz burada.. Gül Poğaça..



Malzemeler :

1 yumurta
1 yemek kaşığı kuru maya ( tarifte 1 paket İnstant Maya yazıyor bu da tam olarak 10 gr oluyor)
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( 3 su bardağı kadar) (yaklaşık 500 gr)

İçine:
Beyaz peynir 
Maydanoz
İsterseniz : beyaz peynire küçük doğranmış yeşil biber, bir su bardağı konserve mısır ekleyebilirsiniz.. Veya patatesli iç de hazırlayıp kullanabilirsiniz. 

Üzerine:

1 yumurta sarısı
susam 


Hazırlanması.. 

  • Un hariç tüm malzemeleri derin bir kabın içine alıp karıştırın. Yavaşça unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayan bir kıvam olması yeterli. ( unu çok eklemeyin hamur sert olmasın)
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanmasını bekleyin.
  • İç harcı için beyaz peynire ( veya lor peynire) maydanozu ince ince doğrayın.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın, tezgah da üzerine biraz un serperek  oklava yardımıyla çay tabağından biraz büyük olacak şekilde açıyoruz.
  • Resimde olduğu gibi bir birinden ayrılmayacak şekilde, ortasında iç harcı koyacak kadar genişlik bırakarak 4`e kesiyoruz.





  • Sonra sırayla yaprakları bir birinin üzerine kapatıyoruz. En son yaprağı biraz uzatarak poğaçanın altına gelecek şekilde kapatıyoruz ki pişerken yapraklar kabarıp açılmasın. 
  • Daha sonra yaprakların uç kısmını elimizle inceltiyoruz. 
  • Yumurta sarısı sürüp, susam serpiyoruz. 
  • Önceden ısıtılmış  180 C ( 350 F) fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun..




7 yorum:

  1. Tijenim çok özeldir. harikadır tarifleri
    Tabi senin elinden de enfes olmuş güzelim tadını damagımda hissettim valla ellerine sağlık afiyet bal olsun..

    YanıtlaSil
  2. Pogacaya hangi sekli verirsek o kadar lezzetli oluyor. Ellerine sağlık nefis görünüyor, kızlar okuldan gelince onlara sürpriz olucak. :)

    YanıtlaSil
  3. Yapımı çok eğlenceli görünüyor Samirecim :) Ellerine sağlık.
    Sorunda halledilmiş sorun, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. ellerıne saglık nefıs gorunuyor*-*

    YanıtlaSil
  5. oy oy oyyy ellerine sağlık canımmm,nefis görünüyor, bir bardak çayla hiç hayır demezdim rejimi falan bırakırdım:))) çok öperim

    YanıtlaSil
  6. sunum, tarif, malzeme ölçüleri muhteşem. inanıyorum tadı da öyledir
    bu da benim haşhaşlı gül poğaça tarifim :)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar, yorum yazmadım tarifinizi uzun zamandır severek yapıyorum. Teşekkürler 😊

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM