1 Ekim 2013

Karışık Sebze Kızartması...



Sadece cız-bız+ sos.. Mesele sadece bu..
Olur ya bazen ne yapsam diye düşünürüz biz ev hanımları..
Yani biz ev hanımı olarak bu soruyu soruyorsak kendimize, çalışan hanımlara Allah yardım etsin diyorum..
Geçen gün soruyu bizim Poyraz`a sordum " Ayy bu gün ne yapsam ki yemeğe"
Cevap tam bizim Poyraz`a göreydi tabi ki " Saatlerce uğraşıp tarif yazıyon, fotoğraf çekiyon açıp baksana Mutfak Dili`ne :)))
Yani dedim bu cevabı anca sen verirdin...

Bende biliyor ama yazdığın her tarifi her zaman yapamıyorsun ki.. Sen yazıyorsun başkası faydalansın kendin de başka tarifler arayışında oluyorsun..
Eminim siz de bu soruyu soruyorsunuz kendinize Acaba ne yapsam diye.. Böyle durumlarda benim imdadıma buzdolabını, dolapları karıştırmak yetiyor.


Buzdolabını acıyorum önünde en az 5 dakika kadar durup ne varsa gözden geçiriyorum..
Dipte köşede kalanları çıkarıyorum bunlardan bir yemek yap diyorum.. İnanırmısınız harika lezzetler çıkıyor ortaya. Yani başka zaman düşünsen o yemek gelmez aklına.
Bu lezzet de öyle çıktı ortaya.. Uzun zamandır karnıyarık yapmak için aldığım patlıcan ve mücver yaparım diye aldığım kabakları, kızartmak için aldığım biberleri çıkardım..

Kızarttım yeşil kabakları, patlıcanları, biberleri.. Kızartma sağlıklı değil diyorsanız o zaman bunları ince doğrayıp uzerine zeytin yağı gezdirip fırında da pişirebilirsiniz.
Patlıcan ve kabakları tek tek kızarttım, biberleri de ince doğradım birlikte kızarttım uzerine de salçalı domatesli sos yaptım.. İşte yemek... Hatta buna isimde taktım Cız-Bız Sos.. kısa ve öz..

Bu yemeğin tarifi net olarak ne diye soru soracak olanlara tarif gelsin..
Sebzelerin miktarını siz değişebilirsiniz. Kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği için enfes lezzet..
Bir de canınız ne zaman çekerse o zaman :)))


Malzemeler:
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet yeşil kabak
  • 2 adet yeşil veya kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • kızartmak için sıvı yağ
  • tuz
  • kuru nane
  • kuru reyhan

Hazırlanması:
  • Patlıcanların, yeşil kabakların kabukları alacalı soyuyoruz ( zebra desenli yani)
  • Halka halka doğruyoruz. Bir az tuz serpip karıştırıyoruz.
  • Sıvı yağı kızartma tavasını döküyoruz ve patlıcanları, kabakları tek tek kızartıyoruz.
  • Biberi ince ince doğruyoruz istediğimiz şekilde.
  • Onları da kızartıyoruz.
  • Servis tabağına bir patlıcan bir kabak olacak şekilde sırayla diziyoruz. Kızarmış biberleri de üzerine diziyoruz.
  • Domatesleri  rendeliyoruz.
  • Küçük bir tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ döküyoruz, yarım kaşık domates sosunu ilave edip bir iki karıştırıyoruz. Domatesleri ilave ediyoruz.
  • Domatesler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-7 dakika pişiriyoruz. Tuzu,kuru nane ve reyhan ekliyoruz bir iki karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Servis tabağına dizdiğimiz kızartmanın ortasına veya her tarafına döküyoruz.
  • Afiyetle yiyoruz. Yerken kesinlikle yoğurt ekleyin.. Çok güzel oluyor.

Afiyet olsun..



10 yorum:

  1. annem ''sorun yemeğin adını koymakta yapması kolay'' der..Bazen bende sıkıntı çekiyorum ne yapsam diye, ama blog komşularım sağolsun fikir aldığım çok olur, eline sağlık sebze kızartması harika bir yemek...

    YanıtlaSil
  2. Sevmeyen var mıdır asla:)Ben böyle dizip fırında yapıyorum çok leziz oluyor ellerine sağlık Samire'cim sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bunların hepsini küp küp doğrayıp. frına atınca da fena olmuyor denemenizi tavsiye edeirm

    YanıtlaSil
  4. Aldigin patlicanlarda tad bulabiliyormusun acaba,ben hep hüsrana ugruyorum,bu sene getirdim ama dalginliktan cok az getirmisim hemen bitti,coküzüldüm:))Bayilirim kizartmaya, seninde ellerine saglik nefis görünüyor!

    YanıtlaSil
  5. Aynı ben desem aç dolabı bak bak ne yapsam ne yapsam evin beyine sorsan fark etmez yap birşeyler akşam olduğunda da güzel bir yemek istiyor:) her gün aynı terane:) ellerine sağlık harika olmuş belli fotoğrafa da ayrı bayıldım:)

    YanıtlaSil
  6. Oooo misss gibi en kisa zamanda evime taşinip bende yapmak istiyorum ablam ;)

    YanıtlaSil
  7. oy oy oy tam benlik
    ellerine sağlık yaz boyu yedim doymadım:))))

    YanıtlaSil
  8. Amnann sağlıksızda ama pek lazzetli pek güzel ve inan yemeye doyamadığım bir lezzet şu kızartma:)
    Öyle güzel fotoğraflamışsın ki,insnaın kalkıp hemen yapası geliyor.
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  9. Nasil güzel görünüyor, enfes:) ellerine saglık Samirecim

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM