4 Ekim 2013

Çokoköylüoğlan Kurabiyesi ( Çokoprens Kurabiye)




::)))
Evet İsmi bir az esprili olmuş olabilir..
Yaptıktan sonra İnstagram`da resmini paylaşmak isterken buna farklı bir isim vermek daha güzel olur dedim..
Eşime, çocuklara " Sizce ne olsa daha güzel olur bunun ismi" dedim.. Eşim tebessüm etti, kızım düşündü, oglum " Çokokral olsun" dedi..
Oğlum ne ettin prens, kral.. Hep zenginin çokosu mu olcak fakir ne etsin yemesin mi bir çoko.. :))
Prensin zıddı nedir? Köylüoğlan.. O zaman Çokoköylüoğlan olsun ismi.. Çokokeloğlanda olsa fena olmazdı hani..  Sonuçta aynı köyün çocukları :)


İsmi böyle oluştu bu lezzetin.. Çokoprense şeklinde kesen kalıbı da bulunca hiç affetmedim yaptım..
Lezzeti güzeldi. İçinde Nutella vardı çünkü.. Ama var ya eğer Ülker`in eklediği o özel maddeler de olsaydı Ülker`in pabucu dama atılırdı.. Üstelik ev yapımı..
Bu kurabiye özellikle çocukları mutlu etmenin en güzel yolu..

İşte o mutluluk için tarif ve aşama aşama yapılışı bu lezzetin..



Not:
  • Aslında bu kurabiye hamuru her türlü kalıpla kesilebilen kurabiye hamuru ile yapılır..
  • Hamuru buzdolabında bekletin yazmıştı arkadaş ama dışarıda hamurun 15 dakika dinlenmesi yetiyor..
  • Fırında çok fazla tutmayın hafif rengi beyazdan dönünce alın fırından..


Malzemeler :
  • 250gr tereyağı oda sıcaklıgında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardagı un ( yaklaşık fazla veya az olabilir azar azar ekleyin)

Arasına sürmek için
  • Nutella 
 

Hazırlanması:
  • Tüm malzemeyi karıştırıyoruz ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. 
  • 15 dakika dinlendiriyoruz hamuru . 
  • Hamurdan resimde gördüğünüz gibi limondan biraz büyük parça koparıp önce elimizle bastırarak hafif acıyoruz, sonra oklavayla bastırarak yaklaşık bir santim yükseklikte açıyoruz hamuru.hamur çok gevrek degilse  hamurdan  daha büyük parça koparıp iki üç tane kesilecek şekilde geniş açabilirsiniz hamuru.)
  • Resimdeki gibi kenarı süslü kalıpla kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı diziyoruz. 

  • Kurdanın bir tarafını makas veya ya bıçakla kesiyoruz kurabiyenin üzerinde geniş delikler oluşturmak için. Yoksa delikler çok küçük oluyor. 
  • Kurabiyelerin üzerinde kurdanla delikler yapıyoruz, önceden ısınmış  180 C( 350 F) fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.
  • Fırında rengi hafif beyazdan dönünce alıyoruz fırından. 

  • Soğuduktan sonra bir tanesini alıp üzerine Nutella sürüyoruz iki tatlı kaşığı kadar. Öteki bir tanesini de üzerine kapatıyoruz. ( Aşağıdaki 3. fotonun çekiminde eşim yardımcı oldu. İkinci kurabiyeyi havada tutarak çekim yapmam için kolaylık sağladı :)) Teşekkür ederim..)

  • Tabağa dizip buzdolabında bekletiyoruz yaklaşık yarım saat kadar. Nutella hafif donunca kurabiyeler iyi yapışmış oluyor bir-birine o zaman.. 
  • Acele ediyorsanız buzlukta da bekletebilirsiniz 10-15 dakika.
  • Sonra  çayla, nescafeyle afıyetle  yiyoruz. 
Afiyet olsun..





29 yorum:

  1. Nefis vede harika görüntüler elinize saglik! YApicam insallah...

    YanıtlaSil
  2. ismide kendide çok güzelmiş, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. yerimmmmmmm. Samirem eline sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecceeemm canim coook tesekkur ederim canim benim...

      Sil
  4. Merhabalar ,
    Bu isme bayıldım çok hoş olmuş....
    Ayrıca çokoköylüoğlan :) çokoprense bayılırım arasında birde nutella varsa ki kahvaltıdaki peynirden sonra tek vazgeçilmezimdir ....Nefissss olmuş ellerine sağlık...Ayrıca kupa ve kaşığın takımmı bilmem ama özellikle kaşığını çok beğendim güle güle kullan nerden aldığı hakkında bilgi verirsen ayrıca renkleride varsa süper olur arkadaşım...
    Sevgilerimle ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cook tesekkur ederim.. Kupayi Ikea dan almistim kasik da Turkiyeden 6 li takimini 3 Tl ye aldim bu sene...

      Sil
  5. inanamıyorum ya hazır gibi. ellerine sağlık samiroş inan sana misafir olmalıyım!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim Seyhanim bekliyorum hala seni.. Gel gulum. Misafir ol gel bana cokokoyluoglan yapayim sana :))

      Sil
  6. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ne kadar yaratıcı fikir!
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. canım hem görüntüler hem anlatımın süper ama ismine bayıııldım okurkende çok güldüm allah iyliğinizi versin
    ellerine emeğine sağlık tarifini notlarım arasına yazdım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Cook tesekkur ederim..
      Sevgiler olsun canim..

      Sil
  9. İsim süper :)) görüntülerde harik ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Ismide kendide harika olmus ellerine saglik...Bu Tarif Seker hamuru ile süslemeyede Uygun olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim.. Evet cok guzel olur seker hamuruna..

      Sil
  11. Ellerine emeğine sağlık ablacim
    Tarifimi aldım
    Yapınca seninle paylaşıcam
    Şimdiden afiyet olsun sana :)

    YanıtlaSil
  12. Ablacim ellerine emeğine sağlık
    Tarifimi aldım yapınca seninle paylaşıcam
    Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel görünüyo bu köylü oglan veya keloğlan veya çokobizimdelioğlan :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hansa cim cook tesekkur ederim canim.. Evet cokobizimdelioglan:)))

      Sil
  14. Canımın içi sende görür görmez yaptım süper oldular valla :) kürdanı kesmeden delik açtığım için delikler biraz minik oldu o kadar. Ha bir de benim kalıp azıcık ufaktı o yüzden minik çokoköylüoğlanlarım oldu :)

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,
    Ben de bugün ögrencilerimle birlikte, bu kurabiyeleri, ayrica da cörekotlu, tuzlu kurabiyeleri yaptim. Iki tarif de cok güzel oldu. Emeginize saglik, tesekkür ederim, paylasiminiz icin.
    Almanya´dan selamlar!

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM