4 Eylül 2013

Sucuklu Patlıcan Kavurması

 

Bir gün önceden Kek görünümlü poğaça tarifi eklemiştim.. Eğer sırayla bakıyorsanız bloga biraz aşağıda gözüküyordur tarifi..
Yok eğer gözükmüyorsa şöyle yardımcı olabilirim.. Kek Görünümlü Poğaça .. Yazının üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz tarife..
Sözüm o ki o poğaçanın iç malzemesini hazırlarken ölcüyü fazla kaçırmışım. Her zamanki gibi elim aza gitmez.. Ocağa incir ağacı dikenlerdenim :))
Öyleyim ama geri kalanı da zayi edenlerden değilim çok şükür..
Kalan fazla iç harcı işte böyle değerlendirdim..
Sonuçu çok beğendim.. Yemek olarak ekmek banıp yenilecek harika bir lezzet çıktı ortaya..
Aynı zamanda bu lezzeti kesinlikle kahvaltıya yaparım diye de not ettim kafama.. Hem kolay hem güzel.. İsteğe göre üzerine yumurta da kırdık mı gel lezzet gel...


NOT: 
  • Malzeme olçüsü yok bu tarifte.. Nedeni isteğe bağlı olarak içine konulacak malzemelerin hangisini çok seviyorsanız fazla ekleyebilirsiniz. Bol domates, bol sucuk olur tabi..
  • Yani bu lezzette görüntü bozulur, tadı güzel olmaz derdi yok.. 
  • Sadece şunu ekliyeyim  benim hazırladığım iç harc yani sucuk, domates, biber karışımı küçük bir kaseydi ve bu ölcüye ben kocaman Amerika`n patlıcanı kullandım. Tombik bir patlıcandı ki bir tanesinden bir tencere yemek çıkıyor.. :))
  • Sizin kullandığınız patlıcan inceyse veya küçükse bir kaç tane kullanabilirsiniz.. 
  • Tuzu dikkatli kullanın çünkü sucukta tuz vardır sonra çok tuzlu olur çare bulunmaz..:(


Malzemeler:

  • Sucuk
  • Domates
  • Yeşil sivri biber 
  • Patlıcan
  • Kuru soğan 
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

Hazırlanması:

  • Sucukları,biberleri küçük küçük, domatesleri küp küp doğruyoruz.
  • Tencereye sıvı yağı koyuyoruz ( Malzeme çokluğuna göre yağı fazla kullanabilirsiniz. Yok eğer az yağlı seviyorsanız 4 yemek kaşığı yeterli )
  • 1 adet orta boy kuru soğanı küçük küçük doğruyoruz ısınan yağda kavuruyoruz yaklaşık 5 dakika ( soğanın  büyüklüğü ve tanesi de malzemenin çokluğuna göre değişiyor)
  • Sucuk, biber, domates karışımını da ekleyip 5 dakika da kavuruyoruz. 
  • Patlıcanı küp küp doğruyoruz. Kavrulan karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tuz, karabiber ekliyoruz ( tuzu az koyun sucuk tuzludur zaten)
  • Tencerenin kapaganı kapatıyoruz ve ocağın altını iyice kısıyoruz ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişiriyoruz.
  • Toplam hazırlama, pişme süresi yaklaşık 30-40 dakika sürüyor.
  • Bu lezzete yumurta kırıp sabah kahvaltısı için değişik harika lezzet olur.. 

Afiyet olsun..


16 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlık cok guzel bır tarıf olmus

    YanıtlaSil
  3. ocaga incir agaci dikenlerden biri de benim herhalde....ama olsun cimri demesinlerde eli bol desinler...ellerine saglik bitanem afiyetle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Degil mi eli bol olmanin zarari yok .. Tesekkur ederim canim benim..

      Sil
  4. patlıcanın her türlüünü severim.

    YanıtlaSil
  5. patlıcanın her haline hayranım ki.
    ellerine sağlık samirecim.
    öperim,sararım seni sıkıca...;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysegulcum tesekkur ederim canim benim.. Bende patlican sevdalisiyim diyebilirim :)
      Opdum cokk

      Sil
  6. mm oldukça leziz görünüyor.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. ne yemeği yapsam diye düşünüyordum samire.. buradan bana ışınlanıverse :) emeklerine sağlık arkadaşım...

    çook öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sehrinaz cim tesekkur ederim.. Harika bir lezzet patlican bitmeden yapmak lazim..

      Sil
  8. Patlıcanın her halini seven biri olarak bayıldım doğrusu ellerine sağlık sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende severim her halni.. Bu halini daha da sevdim.. Tesekkur ederim..

      Sil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM