Bu aralar Pinteres`i çok sevdim..
Değişik fikirler, zamanı daha güzel değerlendirme adına el işleri ve elbette yemekler var..
Bazısının sadece resimleri var, bazısının tarifleri resimle beraber..
Kim çevirecek onları İngilizceden türkçeye..
En iyisi görüntüyü al kendi kafana göre tarifin varsa uygulayın gitsin..
Gerçi bu tarifin sadece fotosu vardı :(.. Belki uğraşırdım biraz okuyup anlamak için ama..
Eskiden yüklediğim Peynirli poğaça tarifini uyguladım bende..
Çare bitmiyor mutfakta ..:))
Kek şekilli poğaça..
Herkesin bir poğaça tarifi vardır.. İşte o tarife böyle şekil verebilirsiniz..
NOT:
- Hamuru makinede yaptım ben. Elle de yoğrulur tabi ki. O zaman hamur yoğurduktan sonra kabarıp iki katına çıkıncaya kadar bekleyin sonra poğaçayı hazırlayın)
- Hazırladığım sucuklu iç harcından arttı.. Onu da bir sonraki yayında nasıl değerlendirdiğimi yazacağım.
Malzemeler:
- 1bardak süt
- 1/2 bardak sıvı yağ
- 1yemek kaşığı kuru maya ( varsa bir küçük yaş maya olur)
- 2 tatlı kaşığı şeker ( çok dolu olmayacak)
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 3 bardak un ( az gelirse ilave edilir. yumuşak hamur olacak klasik kulak memesi yumuşaklığında)
- Sucuk
- Domates
- Yeşil biber
( isteğe bağlı kuru soğan ince doğranmış )
Hazırlanması:
- Ekmek yapma makineniz varsa makineniz varsa işiniz daha kolay olacak tüm malzemeleri ekmek makinesinde yoğurtturabilirsiniz.
- Ilık sütü koyun, sonra yağı ilave edin maya. şeker, tuz ve unu da ilave ederek bir kasık yardımıyla biraz karıştırın malzemeler bir birine karışsın diye.
- Ekmek makinesini yoğurma ayarına getirin. Hamur yoğrulmaya başladıktan 5 dakika sonra bakın hamur cıvıksa biraz daha un ilave edin. Değilse yoğurmaya devam etsin makine.
- Not kısmında yazdığım gibim elle de yoğurabilirsiniz hamuru. O zaman hamuru yoğurduktan sonra kabarıp iki katına cıkıncaya kadar bekleyin sonra poğaçayı hazırlama aşamasına geçin)
- Sucukları, domatesleri, biberleri küçük küçük doğruyoruz.. Harmanlıyoruz birlikte.. ( isteğe göre kuru soğan da doğrayabilirsiniz)
- Yoğurma programı bittikten sonra hamur makine kabında kabarmış olacak.
- Fırını 200 dereceye (360 F) ayarlıyoruz.
- Elinize yağ sürün ve kabaran hamurdan küçük parçalar koparıp tezgahta resimde gördüğünüz gibi elinizle biraz açıp içine sucuklu, domatesli, biberli karışımdan koyup poğaça gibi kapatıyoruz.
- Kek kalıbına bükülmüş tarafı yukarıya bakacak şekilde diziyoruz.
- Hamurun hepsi fazla geldi benim kek kalıbıma o yüzden kalıp dolunca geri kalan hamuru da yuvarlak poğaça gibi yapıp ayrı bir tepside pişirdim. Sizde öyle yapabilirsiniz.
- İsteğe göre üzerine yumurta sarısı sürüp kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTesekkur ederim canim..
Silfarklı bir yaklaşım güzel olmuş eline sağlık
YanıtlaSilTesekkur ederim.. Fikir icin Pinterst sag olsun..
Sildeğısık bır tarıf olmus elıne sağlık
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim..
SilHelal sana samirem tez zamanda yapayım ev halkına. bende metal kek kalıbı yok ınsallah şilikon kaptada böyle guzel olur. operim canım arkadasım.
YanıtlaSilInsallah olur canim.. Fikir icin sag olsun Pinterest :))
SilÇok güzel ve şık olmuş ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilUffff nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım benim.
YanıtlaSilTesekkur ederim canim..
Silgüzelmiş, eline sağlık.
YanıtlaSilTesekkur ederim..
SilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Harika bir şey olmuş….. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Tesekkur ederim canim..
SilMutfak dili ne güzel görüntüler bunlar böyle yaratıcılık dediğin bu bence.. ellerine sağlık. Güzel bir eylül ayı geçirmenizi diliyorum sevgiler..
YanıtlaSilCok Tesekkur ederim .. Boyle guzel sozleri duymak da bir blogcuyu daha yaratici olmaya yonlendiriyor. :))
SilSizlere de hayirli guzel eylul olsuin insallah..Sevgiler..
ilk bakışta bütün yaptın zannettim samire... emeklerine sağlık...
YanıtlaSilne kadar güzel fikirmiş bu ellerine sağlık görüntüde şahane
YanıtlaSilpintereste bayılıyorum ama artık hangi birine yetişeceğime şaşırdım ben:)
Ablacim ellerine saglik yine çok güzel bir gorüntü lezzetini tatmadan bile tam not verebilirim.en kisa zamanda deniycem;)
YanıtlaSilhamurum yogruluyor makinede hadi bana kolay gelsin harikasiniz :) ellerinize sağlık
YanıtlaSil