4 Temmuz 2012

Dile Kolay 3 Yıl....




4 Temmuz 2009...
Kısa bir araştırma yaptım Vikipedi`de..
Ve çok kızdım Özgür Ansikpoledi`ye..
Bizimle ilgili bir malumat yok..
Oysa 2009- 4-temmuz da Öksuz ailesi pırını-pırtını toplamış, işini-gücünü bırakmış, kaç yıl sonra belkilere sığınmış uzaktan uzak olan bir memlekete göç etmiş ve bunu Vikipedi kayda geçmemiş..
Ask olsun.. Oysa bizim Poyraz deriden kabuktan çıktı illa 4 temmuza bilet alacağım deye..
Neymiş neymiş 4 Temmuz Amerikanın Bağımsızlık günüymüş, biz de Amerika`ya o gün ayak basalım...
Ayak basalım ki geldiğimiz günü kolay kolay unutmayalım..
Fena da olmamış hani.. Her sene 4 temmuz gösterisinde içimiz kıpır kıpır oluyor.. Sanki  tüm Amerika bizim gelişimizi kutluyorlar gibi.. )

✿✿✿


Evet, bundan tam 3 yıl önce ben 32 yıl yasadığım memleketten, Poyraz 15 yıl yaşadığı gurbetten tozlu valizin tozunu silip, eski elbiseleri eleyip yenilerini alıp. sakin ama bir o kadar da gülücükler atarak 1776 da bağımsız olmuş bir gurbetin yani Amerika`nın yoluna koyulduk..
Elimizde 24 haziranda 4 temmuz sadece gidişe kesilmiş 4 adet bilet, yanımızda oğlum ve kızım, 8 eski valiz, kalbimizde hepimizin kendine ait sır gibi kalan hayalleri vardı.. 



5 saat Bakü- Frankfurt, 11 saat Frankfurt- Houston yolculuğundan sonra öğlen saatinde klimalı havaalanından çıkıp Texsas`ın nefes kesen sıcağına merhaba dedik..

Sağ olsun bizi karşılamaya gelen arkadaşlar türkçe konuşan akıllı aletin, yani GPS`in gösterdiği yolla bizi akşam saat 9`a doğru Austin`e getirdiler..
Yarı uykulu Amerika`lıların dediği gibi desek "Jetlag" (Uzun uçak yolculuğu sonrası saat farkından dolayı hissedilen sersemlik) halde bize kapısını açan Muhsine hanım ve Salih beyin evinde acılı köfteli patlıcanlı yemek üstene de kadayıf tatlısı yedik.
Yemekten sonra havai fişek gösterileri başladı dışarıda..
"Yok lazım değil bizim için gerek yok" dedim...
Dinlemedi beni Austin`liler öncelikle benim gelişim şerefine, sonra da Amerikanın Bağımsızlığın kutlamak için attılar da attılar havai fişekleri...

✿✿✿

Lafın esprisi bir yana şimdi bakıyorum geriye dile kolay 3 sene geçmiş daha dün gibi geldiğimiz yılın üstünden.
Hayatıma kocaman harflerle yazılan 3-4 Temmuzu..
Belkiler, umutlar kurarak geldiğim bu Okyanus ötesinde  acıma su yerine gaz yağı, umuduma gül yerine kaktüs ekildi.. Özlemime özlen eklendi... Uzaktaki yakınım yakınım uzak oldu...
Her zamanki alışkanlıkları deyiştik, olmaz olamaz dediklerimiz bir bir olunca şaşkına döndük..
Afalladık, düştük, kalktık, korktuk, sevindik derken 3 seneyi bitirdik..


Bundan sonra biraz daha dişleri sıkma zamanı..
"Bir-iki sene daha" deme zamanı..
Dili iyice öğrenme zamanı, gidilecek en iyi kurslara gitme zamanı, en iyi fırsatları deneme zamanı..
4 temmuz,bir gün gelir bizde senin gibi Bağımsız oluruz..



Ben bunları yazıyorum, okuyanlar " hadi canim nazar olmasın diye yazıyordur" derler..
Demeyin, eğer derseniz dileyim bir gün size de nasip olsun gelin kendiniz görün.. 
Doğru, çoğu kişiye göre burası rahat ülke, rahat yaşam, marka giyimin, delice alış veriş yeridir belki.. 
Ama sakın, yeller esmiş dolarları yerlere serpmiş her gelen rahatça topluyor sanmayın..
Para her yerde nasıl zorla kazanılıyorsa burada da öyle kazanılıyor.. 
Üstüne üstük özlemle, hasretle ve de Türkiş Amerikan`ca konuşularak..))

Sıcak Texsas Austin akşamından kucak dolusu Sevgiler...  

24 yorum:

  1. Canım ya,o kadar içten anlatmışsın ki Allah kolaylık versin,hasretlik zor ama eşin,çocukların yanında,canın sağ yaşadığın yerin kıymetini bunlarla ölçmelisin gerisi teferruat.İnşallah dil sorununu tamamen halledebilirsin,kucak dolusu selamlar,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Canim ya ne güzel anlatmissin kendini
    Kim ne derrse desin zordur gurbette bilmediğin topraklarda hayat. Sürmeye çalışmak Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  3. Yaşam da savruluyoruz..
    Kaderimiz bizi nereye sürükler ise oraya yöneliyoruz..
    Taşıdığımız duyguları raflara kaldırıp hayatın getirilerine ayak uyduruyoruz..
    Umarım hayırlısı ile özlemlerin bir gün son bulur..
    Yaşamında her şey gönlünce olsun huzur , mutluluk,sağlık,sevgi ile..

    YanıtlaSil
  4. Canım benim gene duygulandırdın beni. Benim gibi memleketinden uzakta yaşamak zorunda olanları özelliklede. Bizde bi tabir vardır doğduğun yermi? Doyduğun yermi? diye. Karnının doyduğu yerdir memleketin aslında.Öyle olmak zorundadır. En önemlisi Allah ailenden ayırmasın. Ailen yanında şükürler olsun. Sevdiklerinede kısa zamanda kavuşursun inşallah.
    Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ne hoş bir yazı olmuş canım.gurbet zor olsa gerek.birde taaaa amerikalarda.ALLAH gönlüne göre versin canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ah Samire ablam çok güzel anlatmışsın ama inan ki artık buralarada sığamıyor insan. Şuan nasıl özledim oraları anlatamam. İnsanın kendi evi gibisi yok. Hani derler ya doğduğun yer değil, doyduğun yer diye... Öpüyorum hasretle...

    YanıtlaSil
  7. Dünyanın hali bu ya...Kimi oraya kimi buraya...Doğdum doğalı bir yerlerde gurbetteyim...Ben mi gurbette gurbet mi bende bimiyorum...

    YanıtlaSil
  8. Mutfak dili, ha gayret diyorum bundan sonrasi donus yerin vatan olsun insallah :)

    YanıtlaSil
  9. Sanirim gurbetciyi en iyi gurbette yasayan anliyor! Sizde harika bir uslubla dile getimissiniz cok hostu! insan böyle uzak olunca kendini nereye koyacagini nereye ait oldugunu inanin kestiremiyor,ben öyleyim en azindan,burayi seviyorum ama istemiyorum,gideyim diyorum birakamiyorum(yada yerlesik yasamdan kolay kolay kopamamaca! esimin destegi yok,gidelim filan,cok isterdim "hadi Serpil artik dönelim demesini!) Ama sonucta herseyin nasi saglik ve ben buna hergün sükrederim,nerde olursak olalim saglik olsun efendim,hayat bir sekilde akip gidiyor iste,seneye 40 yasima girecegim bu arada inanmak cok zor geliyor!

    YanıtlaSil
  10. nice guzel yillara, nerede mutlu oluyorsan, dunyanin ha o ucu, ha bu ucu!

    YanıtlaSil
  11. Yazınızı okuyunca ,nasılda cesur bir karar almış olduğunuzu gördüm. Helal olsun diyorum.Belki yaş olarak benden geçti ama ben çocuklarımı hep yüreklendirdim, şu anda benimde oğlum Google-Dublin'de çalışıyor,herkesin yolu ve bahtı açık olsun.Zor olsa da tadını çıkarın,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  12. nice mutlu yıllara canım...
    kocaman sevgiler....
    hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  13. biz insan oglu icin tabir edilebilecek en guzel cumleler
    "ben gurbetde degilim gurbet benim icimde"
    cok beyenirim bu cumleyi manevi anlamlar tasiyan bir soz insanin dunyaya imtihan olarak gonderilisi, asli vatanindan ayrilisini ve her insanin dunyada gurbet de oldugunu hatirlatir minik bir ifade ve derin manalar ile.

    YanıtlaSil
  14. seenin 3 yil daha. yeni be Samire'cim:) hakkinizda hayirlisi insallah. tabii ki hepimiz icin...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Abla allah ailenizle yakinlarda kavustursun!!! Dua edelim.optum. Ozlemle Gulnaz

    YanıtlaSil
  16. Zorlu bir karar vermissiniz 3 yil once ins cocuklariniz ve sizler icin hayirlisi neyse o olur .. Amerika dream country deniyor ama hicte oyle degil en azindan bizler icin yiyecek bisey bulamazsin eglenmek icin mekan yok . Dili baska kulturu baska ..insan rizki nerdeyse oraya gidermis ve rizkin kesildiginde ki bu hic tahmin bile edemeyecegin. Nedenlerden oluyor bazen geri donmek zorunda kaliyorlar .. Oncelikli olan aile huzuru bence orda yada burda hic farketmez hasrete dayanilir bir sekilde . 3. Yil kirilma noktasi bundan sonrasi daha kolay olucak 7,5yillik tecrubemle soyluyorum ;)
    İnstagramdan fattosh_k

    YanıtlaSil
  17. merhaba,bloğunuzdan bloğuma kötü yazılım uyarısı geliyor sürekli.Bu nedenle izleyiciniz olmaktan çıkmak zorunda kaldım, sorunu çözünce lütfen bidirin, tekrar üye olayım, nefis tarifleri kaçırmak istemem:))))

    YanıtlaSil
  18. merhaba
    Sitenizdeki içerik de kötü yazılım var ve sizi izliyorum diye yazılımınızdan kaynaklı siteme ulaşım engellenmiş durumda .yazılımınızı kontrol eder misiniz ? Bloğuma girildiğinde mutfakdili.blogspot yüüznden erişim engellenmiştir yazısı çıkıyor.
    Çözüm bulursanız çok memnun olurum...
    iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  19. merhaba ,
    haklısınız sitenizde yaptığınız değişiklikten kaynaklıymış , yazılımdan kaynaklı ve yüklediğiniz yazılım troja tarzı başka sitelere otomatik yüklenen virüs içeriyormuş.Bana detaylı olarak bu uyarıların olduğunu yazıyor .umarım o yazılımı bulup siteni bu kötü uyarı durumundan kurtarırsın .
    Hikayenizi yeni okuma fırsatı buldum.Oralarda deniz aşırı diyarda mutlu olmanıza çok sevindim.Gerçekten haklısınız , para kolay kazanılmıyor, dünyanın neresinde olursanız olun ,emek olmadan yemek olmuyor...Bol keyifler ,hoş muhabbetler dilerim, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  20. Gercekten disardan bakildiginda cok rahat luks bir hayatmis gibi duruyor ama gelde bunu yasayana sor. Bizimkiler burda parayi biriktirip biriktirip Turkiyeye gidince bolca harcadiklari icin burda para yagiyor saniyorlar halbuki ne kadar ter dokulmustur o parayi kazanmak icin..

    YanıtlaSil
  21. "Uzak diye bir yer yok. Paylaştığımız gökyüzü kavuşturuyor bizi" diye şarkılar yazılmış olsa da zordur uzak. Aslında en yakın gurbet bile zordur. Ne güzel kendine hedefler koymuşsun. Gerçekleştirmek için az zamanın kaldı canımıniçi bilesin :)) Hem eşin, çocukların yanında. Bizi de sayarsan biz de yanıbaşındayız. Allah kavuşulmayacak ayrılıklar vermesin canım benim..

    YanıtlaSil
  22. mehaba sayfanizi tesadüfen lama nin sayfasini gezerken gördüm yazinizi okudumda ben gecen yil izini amerikadagecirdim ve iki günde de texasta kaldim hersey bi yana boltimor havalanindan cikinca tandir firinina düstüm sandim :) allah yardim etsin nasil dayaniyorsunuz o sicaga ;).ama her ülkede oldugu gibi oradada iyi yanida kötü yanida var ama ben cok memnun kaldim tüm izin boyunca turklerin misafir perverligni aratmadi ordaki yabanci arkadaslar tek aradigim 6 hafta boyunca türke hasret kaldim bilseydim size ugrardim :)selamlar

    YanıtlaSil
  23. BAYILDIMMMM...Bir geçmiş ancak bu kadar içten anlatılabilir...İnsanın ailesi ve sevdikleri nerdeyse vatan artık orası bence..İlk başda kabullenemesek de zamanla bu gerçeye dönüşüyor ...Ama dilimizdeki Vatan kelimesi ölene kadar devam eder...

    YanıtlaSil
  24. Güzel bir yazı ama bence devamını da getirmelisiniz. keyifle ve merakla okudum..dilerim sonra neler oldu devamı da gelir :)

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM