Geldimmmm...
Benim gibi konuşkan birisi için 8 gün blogdan uzak kalmak resmen ayıp.
Yok ayıp değil hayret....
Hemde kocaman...))
Çok Yoğunum çünkü dersim var..)))
Çok Yorgunum çünkü geçe uyumayıp ders çalışıyorum..
Ama buradayım çünkü benim sırtımı yere getirmeyen arkadaşlarım var..
Gelecekte " Annem ne yapmış" diye merak edecek olan kızım ve damadım için, oğlum ve gelinim için yazacak çok tarifim, anlatacak çok düşüncelerim, kaygılarım, sözlerim var..
Bir sürü varım var..))
Evet iyi ki blogum var her türlü yorgunlukta ilaç gibi geliyor bana burası.
Hele de yorumlar..
Zaten bundan sonra da sırtım yere gelmez..))
Peynirli Büzme Börek için yazılan o güzel Yorumları okuyunca dedim ki evet bir yıkanın varsa, bin tane de kaldıranım var canım benim üzülme.
O güzel yorumlardan sonra galip benim artık...
Herkese çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun!
Bu güzel yorumların üstüne harika bir tatlı fena fikir değil şimdi demi..
Bu tatlıyı ilk önce yorum yazıp beni mutlu eden arkadaşlara, sonra tüm Mutfak Dili izleyenlerine sunuyorum.
Kolay olduğu kadar şerbetini çekme konusunda da hiç bir tereddüt yaşanmayan bir tatlı.
Ayşe Tüter tarifiydi bir zamanlar çok yaptığım. Eline sağlık diyorum.!
Malzemeler:
- 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta
- 5 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( gevrek, ovulan kurabiye kıvamında oluncaya kadar un eklenir)
Şerbeti için:
- 3 bardak su
- 3 bardak şeker
Üzerine:
- Badem
- Yumurta sarısı ( Akı hamur için kullanılacak)
Hazırlanması:
- Şeker ve su kaynatılır, soğuması için bir kenara koyulur .
- Portakal kabuğu rendelenir 3 yemek kaşığı kadar.
- 1 adet tüm yumurta, 1 tanesinin de sadece beyazı ( çünkü sarısı üzerine sürmek için gerekecek ayırmak gerek) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, şeker, irmik, portakal suyu, portakal rendesi birlikte hamur yoğurma kabında karıştırılır.
- Kabartma tozu eklenir.
- Sonra un yavaş yavaş eklenir, orta yumuşaklıkta hamur yoğrulur. ( Hamur un kurabiyesinde olduğu gibi olacak)
- Hamurdan cevizden büyük toplar yapılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve bir adet badem konulur. Bademlerin üzerinden bastırın ki hamur kabarınca çıkmasın ve şerbet dökünce de kayıp düşmesin.
- 200 C ( fırın ayarı F olan arkadaşlar için bu ayar 370 dir) kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılan şekerparelere sıcakken soğutulmuş şeker eklenir. Yemek kaşığı yardımıyla teker teker hepsinin üstünden gezdirilerek dökülür şerbet.
- Fırının ısısı kapatılır, şekerlenmiş şekerpareler tekrar fırına koyulur. Fırının içinde kalan sıcaklıkta şekerpareler şekeri iyice çekiyor.
- Soğuduktan sonra Afiyetle yenilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun !
Canım,
YanıtlaSilFotoğraflardan çok nefis olduğu belli oluyor, ellerine sağlık. Portakal aromalı ben de denemek isterim ama çok seviyorum tatlıları, en çok en yerim diye korkuyorum :)) Dolapta şerbetlenmeyi bekleyen kadayıf var, elim varmıyor yapmaya, biliyorum yaparsam dayanamıyacağım :)) sevgilerimle, güzel haftasonları dilerim..
Evet Mine`cim bende dayanamiyorum tatlilara. Cay tatli ikisi zaten harika.
YanıtlaSilBenimde dolapta var bri kadayif ozel misafir icin diyorum
Ama her halde o ozel misafir ben olacagim
Sevgiler canim
çok ciciii bunu mutlaka yapacağım harika. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler..
ohhh oh...
YanıtlaSilmisss mübarek...
ellerine sağlık canımm:)
geliyorumm çay içmeyee sana,mesafenin ne önemi war ki...
kuşş olup kanatlanıp uçasım var oralara,,,tatlı bahane,o hoşş sohbetin için...
Rabbim zihin açıklıkları versin derslerinizde...
sevgilerimle...
Leyla`cim tesekkurler canim. Hemen yap bizde gelelim caya
YanıtlaSilBir tutam kekik gel canim cok ozledim tatli sohbetleri. Cok istiyorum blog bulusmasini. Fikirleri, paylasimlari ayni olan blogcular buluşsak bu tatli guzel yiyecekleri yapsak muhabbet etsek
Ahh Ahh
EE Ne zaman kanatlaniyorsun ...)))
Canım şekerpareyi çok severim lezzet ve sunum on numara ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilKocaman bir aile olduk burdaki blogr arkadaslariyla , dost kardes aile kavramini yeniden yasadik.
YanıtlaSilIyiki hepimiz variz hic birmizin sirti yere gelmiycke allahin izni ile.
Tatlin nefis gorunuyor ellerine saglik sekercim
enfes görünüyor ellerine saglik evet benimde mazaretim var :-))
YanıtlaSilcoktandir ziyaretlerim aksiyor kusura bakma tatildi calismaydi derken bloguma eskisi kadar zaman ayiramiyorum insallah daha cok ziyaret etmeye calisacagim sevgiler iyi pazarlar
Şahane görünüyor canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım hoşgeldinnn :)
YanıtlaSilAra ara kaybolmak hepimizin ortak noktası sanırım :)
Günler de öyle hızlı geçiyor ki,anlayamıyor insan..
Sağlık olsun ne diyelim :)
Şekerpareler çoook şekerler :)
Ellerine sağlık canım..
Mutlu haftalar diliyorum.
Şekerparelerin görüntüsünden ne kadar lezzetli oldukları zaten belli..
YanıtlaSilFotoğrafına bayıldım.
Ne kadar canlı ve iştah açıcı görünüyorlar böyle..:))
Ellerine sağlık canım.
Çayın hazırsa,tabi davette edersen koşa koşa gelebilirim.
Öpüyorum.
Fotoğraflar harika görünüyor sizede kolaylıklar diliyelim Allah yardımcınız olsun:))))
YanıtlaSilMuhteşem bir görüntü elleirne sağlık canım Çay yanında olsada yesem şimdi:)Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim herkese bu güzel yorumlar için.
YanıtlaSilSanırım her kesin canı çekti. Keşke yakında olsam yapsam ve hepinizi misafir olarak davet etsem . otursak sohbet etsek yeni tatları konuşsak.
İnşallah bir gün diyorum. Allahın iznile Hayırlısıyla olur diyorum.
Sevgiler..
Ммммм ....harika görünüyor !
YanıtlaSilBen shekerpare seviyorum :)
harika fotoğraflar !
Sevgiler.
Ellerinize sağlık. Fotoğraflardan ne kadar güzel olduğu belli. Nar gibi de kızarmış
YanıtlaSilellerınıze sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilbu şekerpareler çok güzel görünüor..hemde portakallı.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilAyşe Tüterin bu tarifini ben de yapıyorum.Gerçekten nefis oluyor.Eline sağlık canım.
Sevgilerimle...
ellerınıze sağlık şekerpare harıka gorunuyor
YanıtlaSil