28 Şubat 2011

ELMA TATLISI



Blogun varsa bu o demektir ki fotoğraf makinen her zaman yanında olmalıdır. Balpare arkadaşın geçenlerde yazdığı bir yazı vardı "Blogcu olmak demek" . Okuduğum zaman çok gülmüştüm. Bizi nasıl güzel tanımlamıştı arkadaş. Evet makinen, kameran yanında değilse gittiğin yerde her şey sana sıkıcı geliyor. Yemekleri çekemedim diye üzüyorsun. Bu yüzden evden çıkmadan önce, ilk işim makine yanımda mı değil mi kontrol ediyorum. Dışarıda. misafirlikte, düğünde, eğlencede ne görsem çekiyorum. Artık arkadaşlarda alışmış " Samire bak oturmuyoruz sofraya resim çekeceksen çek " diyorlar sağ olsunlar.
Bu tarif ve resim de Özlem arkadaşa ait. Yemek konusunda çok marifetli arkadaşın yaptıklarından sadece bir tanesi bu. İnşallah diğer yaptıklarını da zaman zaman yayınlarım.


Tarifi kolay olduğu kadar da güzel.

Malzemeler:
5 adet elma
10 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı su
süslemek için dövülmüş ceviz, krem şanti veya kaymak

Hazırlanması.:
Elmaları soyup, ikiye bölün. Çekirdek kısmını çıkarın, tencereye orta kısmı yukarıda duracak şekilde dizin. Oyuk olan yere bir kaşık şeker koyun. Suyu tencereyi ilave ederek, kapağını kapatın, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerede bir az şerbetli su kalınca ocağı kapatın. Elmaları ezmeden tabağa alın. Kalan şerbeti kaşıkla tüm elmaların üzerine gezdirin. Ortasına dövülmüş ceviz ilave edin. Servis yapmadan önce, cevizlerin üstüne ister krem şanti,  ister kaymak koyarak servis yapın.
Afiyet olsun!


2 yorum:

  1. canım ellerine sağlık bende çok severim elma tatlısı.

    YanıtlaSil
  2. ARKADAŞININ ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.NEFİS BİR GÖRÜNTÜ.SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM