4 Aralık 2010

BLUEBERRY VE YA YABAN MERSİNİ PASTASI







Gülistan`cım doğum günün kasımın 27 de oldu biliyorum. Arayıp kutladık ama pastamız bir az geç kaldı.
Kusura bakma ben işlerimden ancak vakit bularak bu pastayı yapa bildim. Geç olsa da kabul et.

Seni çok seviyoruz. Her şey gönlünce olsun canım. Bu pastayı sana ve senin timsalinde bu sene dogum günü olan tüm arkadaşlara hediye ediyoruz ve kutluyoruz. Nice hayırlı yıllara inşallah .

Özel günleri, doğum günlerini hiç unutmam. Hatırlamayı her kesi mutlu etmeyi çok seviyorum. Aradığımda " İnanmıyorum nasıl da unutmamışsın" sözü beni  çok mutlu eder. Çünkü her insanoğlu  unutulmayı değil hatırlanmayı sever. Öğretmense öğretmen gününde, anneyse anneler gününde,babaysa babalar gününde, değilse doğum gününde, onu da unuttun bari bayramda ara. Ara unutulmadığını her zaman en güzel anılarla onu hatırladığını anlat . Anlat ki ona bir teselli , ona bir umut , ona bir mutluluk olsun ve senin de gönlüne birini bu gün çok sevindirdim huzuru dolsun.

Evet bizde eski arkadaşlar Esra, Derya ve Ben  olarak  bizden ayrılan Gülistan Çelik arkadaşımıza  onu hala çok sevdiğimizi, bir araya geldiğimizde ondan bahsetmeden ayrılmadığımızı, ah eski günler diye başlayan, balkon sefalarını, kilisenin bahçesindeki çay saatlerini , Mozart kafenin kahve  günlerini, Oasisin o müthiş manzarasından  ayrılmak istemediğimiz günleri hatırlayarak  çok güldüğümüzü  ah keşke burada olsaydı diye cümleler kurduğumuzu ve onun en güzel ve en özel doğum gününü bile unutmadığımızı söylemek için aradık. Aramakla kalmadık  bir de ona Amerika meyvesi sayılan Blueberriden pasta hazırladık. ( Amerikayı unutmasın diye)



Amerika da Blueberry diye bilinen çok pahalı ama çok tüketilen, Türkiye de Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki illerden Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'un yüksek kesimlerinde yabanı formlarının bulunduğunu ifade eden Çelik, ''likapa'' olarak da adlandırılan Yaban Mersininden bende pasta yaptım.  Türkiyede Doğu Karadeniz bölgesinin  yöre halkı tarafından reçel veya pekmez yapılarak tüketiliyormuş.








Pasta tarifi çok kolay. : 
1 adet hazır kek hamuru
1 paket krem şanti
1 küçük kutu yaban mersini yani Blueberry



Afiyet olsun !

2 yorum:

  1. ellerine sağlık arkadaşım.bloğun öyle hoşuma gittiki izlemeye aldım.emeklerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Samire ablacim, sizin bu guzel jestinize tesekkur edecek kelime bulamiyorum. Ne kotu ki o pastadan yiyemdim ama o kadar sansliyim ki sizi tanimis ve beraber vakit gecirmisiz. Biliyor musunuz bu dogum gunumde pasta yememistim yani bizde biraz sosyete isine kaciyor dogum gunu kutlamak o yuzden ancak cocuklarin dogum gunu kutlanir. Hic yememis olsamda pastanizi asla ama asla unutmayacagim. Bu benim bugune kadar aldigim en anlamli hediye. Asil siz iyi ki varsiniz.Sizi cok seviyorum.
    Gülüstan Çelik

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM