12 Ağustos 2010
PATLICANLI KÖFTE
Malzemeler:
4-5 adet patlıcan
2 adet domates
sivri biber
Köfte için;
500 gr yağsız dana kıyma
2 dilim bayat ekmek ve ya bir paket köfte harcı
1 adet büyük boy soğan
kıyılmış maydanoz
tuz karabiber (köfte harcı kullansanız kullanmanıza gerek yok)
sıvı yağ
Hazırlanması;
Rendelenmiş soğan, kıyma, maydanoz, köfte harcı, ( 2 dilim bayat ekmeği elimizle ufalayarak kullanalım) birlikte yoğrulur. Yuvarlak köfteler yapılır. Az sıvı yağda hafif kızartılır.
Patlıcanların kabukları alacalı soyulur. Uzunlamasına ince dilimlenir. Tuzlu suda acılıgı gidinceye kadar yarım saat bekletilir. Daha sonra suda yıkayıb azacık kurulanır. Sıvı yağda her iki tarafı kızartılır. Yağını cekmesi için kızaran patlıcan dilimlerini peçete uzerine koyulur.
Yağını çeken patlıcan dilimlerinin her birine bir tane köfte koyarak sarılır. Köftelri ister kızartarak Her birinin üzerine kücük kesilmiş domates,biber parçaları koyarak ortasından bir kürdan batırılır.
Bir az yağ ve salcalı su ilave edilerek ağır ateşte 30 dakika pişirilir. ( isterseniz bu sarmaları fırında da 200 C pişire bilirsiniz. fırındada aynı 30 dakika pişirseniz yeter)
Afiyet olsun !
Ramazan denince aklıma gelen ilk yiyeceklerden,nasıl da yakışır iftar sofralarına,ellerinize,gönlünüze sağlık.
YanıtlaSilCici ramazanlar :)
iftar sofralarına da yakışan nefis bir yemek, ellerine sağlık canım, çok lezzetli görünüyor:)
YanıtlaSilgüzel yorumun için de çok teşekkür ederim:))faydalı oluyorsa ne mutlu bana:) senin el lezzetin de ayrı bir tat katıyordur eminim:)
hayırlı Ramazanlar, sevgiler...