16 Ağustos 2010
LAZANYA
Malzemeler;
1 paket lazanya
500 gr yağsız kıyma
bir adet soğan
1 yemek kaşığı domates salcası
maydanoz, dereotu (kıyılmış)
Beşemel sos için:
3.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanması:
1. Soğanı yağda kavuralım. Kıymayı ilave edib kavurmaya devam edelim. Tencerenin kapagını kapatarak kıymanın kendi suyunda pişmesini bekliyelim. Sonra salcayı ekliyelim bir az karıştırdıkdan sonra kıyılmış maydanoz ve dereotunuda ilave edib bir iki dakika pişirelim.
2. Bir paket lazanyayı sıcak suda haşlıyalım süzelim ve soğuk suyla yıkıyalım. (Makarnalara yapdıgımız işlemin aynısını yapalım. Üzerindeki yapışkanlığın giderilmesi için yıkamak daha iyi oluyor.)
3. Beşemel sos için: 3 yemek kaşığı sıvı yağda 2 yemek kaşığı unu un kokusun giderene kadar kısık ateşte yakmadan kavuralım. Sütü ve bir azcık tuz ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Yalnız dikkat etmek gerek muhallebi koy olmamalı. Eger koyu olursa süt ilave edilerek koyuluğu giderilmeli. Çünkü muhallebi ne koyu ne de çok sulu olmayacak kıvamda olmalı.
4. Önce borcamın tabanına beşemel sosdan yayıyoruz. 3 adet ( sanırım her borcama 3 tane yan yana lazanya ancak yerleştirilir) lazanyayı yerleştiriyoruz.Üzerine beşemel sos, kıyma, kaşar rendesi ekliyoruz ve bu işlemi lazanya bitinceye kadar devam ediyoruz.
En üst kısma sadece beşemel sos ve bir az kaşar rendesi serperek 200 C fırında ( 350 F ) üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun !
Lazanyayı çok severim. Ellerinize sağlık güzel görünüyor:)
YanıtlaSil