8 Nisan 2010

PATLICAN SALATASI



Her kesin yapdığı, hemen hemen her blogda bulunan patlıcan salatasını bende yapdım. Aynı malzeme, aynı işlem . Yalnız şunu söyleye bilirim, patlıcanları alüminyum folyoya sararak pişirdim. Nedeni şu ki, fırında ve ya ocakda patlıcanlar pişerken kabukları fazla yanıyor ve soyarken, yanan kabuklar patlıcanın üzerinde kalıyor. Bu ne görüntü olarak, ne de tat olarak iyi oluyor. Alüminyum folyoya sararak pişirirsek kabukları  daha  rahat soyuluyor.

Malzemeler:
6 adet patlıcan
1 adet yesil sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
3 yemek kaşıgı zeytin yağı
yarım yemek kaşığı sirke
6 -7 demet maydanoz
tuz
1 adet limon 
Hazırlanması:
Patlıcanları 2 ye bölelim. Her birini ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp ocakta sağa sola çevirerek pişirelim. Pişen patlıcanlar soğuyunca kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım. Daha sonra biberleri isteye göre patlıcanlar gibi sarıp pişirelim ve ya sadece küçük küçük doğrayalım.
Domatesleri küçük küp şeklinde keselim. Maydanozları da kıyalım. Tuzu da ekliğelim. Hepsini birlikde karıştıralım. Servis etmeden 10 dakika önce sirke, yag ve 1 adet limonun suyunu ekleyerek karıştırıp servis yapalım.
.
Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM