Her kesin yapdığı, hemen hemen her blogda bulunan patlıcan salatasını bende yapdım. Aynı malzeme, aynı işlem . Yalnız şunu söyleye bilirim, patlıcanları alüminyum folyoya sararak pişirdim. Nedeni şu ki, fırında ve ya ocakda patlıcanlar pişerken kabukları fazla yanıyor ve soyarken, yanan kabuklar patlıcanın üzerinde kalıyor. Bu ne görüntü olarak, ne de tat olarak iyi oluyor. Alüminyum folyoya sararak pişirirsek kabukları daha rahat soyuluyor.
Malzemeler:
6 adet patlıcan
1 adet yesil sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
3 yemek kaşıgı zeytin
yağı
yarım yemek kaşığı
sirke
6 -7 demet maydanoz
tuz
1 adet limon
Hazırlanması:
Patlıcanları 2 ye
bölelim. Her birini ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp ocakta sağa
sola çevirerek pişirelim. Pişen patlıcanlar
soğuyunca kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım.
Daha sonra biberleri isteye göre patlıcanlar gibi sarıp pişirelim
ve ya sadece küçük küçük doğrayalım.
Domatesleri küçük küp
şeklinde keselim. Maydanozları da kıyalım. Tuzu da
ekliğelim. Hepsini birlikde karıştıralım. Servis etmeden 10
dakika önce sirke, yag ve 1 adet limonun suyunu ekleyerek
karıştırıp servis yapalım.
.
Afiyet olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)