Bu tarifi yaparken dikkat edilmesi gereken nokta şu : yumurtaları buzdolabından bir gece önce ya da 6-7 saat önce çıkarmak lazım. Bir kaç deneyden sonra buldum bu sonucu. Bu püf nokta kekin kabarmasına ve uzun süre bozulmadan kalmasına yardımcı oluyor .
Malzemeler :
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2-3 yemek kaşığı tahin
Hazırlanması:
Bir gece önceden buzdolabından çıkardığımız yumurtaların sarısını ve akını ayırıyoruz.
Yarım su bardağı şekerle yumurta akını çırpıyoruz.
geri kalan yumurta sarısını ayrı bir kapta çırpıyoruz.
Sıvı yağını, yoğurdu, vanilyayı, çırptığımız yumurta aklarını, yumurta sarısına ilave edip bir az çırpıyoruz. Unu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra hamurun kabarıklığının inmemesine dikkat ederek karıştırıyoruz. Bu işlemi tahta kaşıkla da yapabilirsiniz.( Ben mikserin düşük ayarında yaptım)
Sonra üstüne 2-3 yemek kaşığı tahini gezdiriyoruz, Tahinin üstüne isteye göre şeker tozu serpiyoruz.
180 C (350F) önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun !
çok güzel canım ellerine saglık.
YanıtlaSilarkadaşım tahini poğaçalarda kullanıyordum ama kekde hiç denememiştim güzel fikir ellerinize sağlık selamlar sevgiler
YanıtlaSilSamiracım harika kabarmış bir kek.Evet yumurtaların ılık olması önemli cidden.Ellerin dert görmesin canım arkadaşım.
YanıtlaSilHarika görünüyor ,umarimm tadi da nefistir ellerinise saglik.
YanıtlaSil