13 Ocak 2010

PİKNİK




Pikniği cok severim. Doğanın güzelligini doya doya görmek kadar harika bir sey yok sanırım. Aslında her zaman düşünüyorum acaba piknik sadece neyse yemek mi, yoksa  arkadaşlarla veya ailenle beraber olmak mı?
Sanki evet canım baska ne olacak sözünü duyar gibiyim her okuyucudan. Ama ben böyle düşünmüyorum. Kalbindeki, ruhundakı sıkıntıyı atmak, toprak kokusunu icine cekmek, her gun farklı gordügümüz tabiata farklı bakış acısından bakmak, bilinc altını tazelemektir piknik bence.
Tabiki aç kalmamakda lazım ama, bu kesinlikle kebab, börek, baklava olmamalı. Olacaksa sadece atıştıracak seyler ve tabiki biz türklerin vaz gecilmezi olan çay kesinlikle olmalı. Bak buna karşı deyilim.:)

Ama malesef biz ne yapıyoruz yemekleri çantaya doldurup sanki evde yemek  yiyemiyoruz gibi gidiyoruz bir yeşillik alana, kuruyoruz sofrayı ye Allah`im ye diyoruz. Artık dolan mide ne kadar hükmedebilirse akıl ve mantığa o kadarda keşfediyoruz tabiatı.

Austin`deki ilk pikniğimiz de monoton pikniklerden farkı deyildi . Makineye takılan bazı görüntüler doğadan her kes farklı zevk alabilir manasını çok güzel anlatıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM