26 Nisan 2018

Pankek




Pankek hamurunu bir ketçap kabına boşaltıp kolayca minik pankekler yapabilirsiniz.

 Ayrıca pankekin püf noktası 

1. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
 2.Hamurunu çırptıktan sonra yaklaşık 5-10 dakika bekletiyoruz hamurun iyi kabarması için daha güzel oluyor.
________Pankek________
1 yumurta
1 su bardağı sut
2 yemek kaşığı seker
2 yemek kaşığı sıvı yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1.5 su bardağı un ( azar azar ekleyin)

Hazırlanması


Yumurta, seker, yag, vanilya eklenir çırpılır. Un kabartma tozu uzerine elenir birlikte iyice çırpılır. Koyu olursa biraz sut eklenir kıvamı açılır.
Hamuru ister bir çikolata dökme kabına veya ketçap kabına boşaltarak tavaya dokuyoruz ister sadece kaşık veya kucuk kepçeyle. Tavaya döktükten sonra hamurun uzerinde kücük gözenekler olusunda spatula yardımıyla çevirip her  iki tarafını pişiriyoruz.Tavayı yağlamıyoruz.
Pişen pankekleri alıp peçete serilmiş tabaga koyuyoruz. Afiyetle yiyoruz.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM