20 Ağustos 2017

Cicek Kurabiye






 Tarifin videolu yapım aşamasına instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra sekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un.

 Hazırlanması:

  • Yağ, yumurta pudra sekeri, vanilya kabartma tozu eklenip karıştırılır. Un azar azar eklenir çok yumuşak hamur elde edilir. 

  • Hamurdan bir parça koparılıp ayrı bir kaba konur uzerine bir yemek kaşığı kakao eklenir yoğrulur. 

  • Geri kalan hamura da bir yemek kaşığı un eklenir tekrar yoğrulur. Yumuşak kulak memesi dediğimiz kıvamda hamur elde edilir.,

  • Beyaz ve kakaolu hamurdan findik büyüklüğünde toplar yapılır. 

  • 1 adet kakaolu top ortaya konur 6 adet beyaz top kakaolu topun kenar kısmına dizilir çiçek seklinde . Tüm toplar yapıldıktan sonra bıçakla her topun üst kısmına kücük çizik yapılır. 

  • Önceden ısınmış 180C (350f) fırında 12-15 dakika pişirilir.( Uzeri beyaz kalacak şekilde) 
    Örtaşına beyaz kenar kısımlarına kakaolu toplar da dizebilirsiniz. Bu ölçüden bir tepsiden fazla kurabiye çıkıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM