22 Mayıs 2013

Yogurt Tatlısı






Bir çok yeni tatlı tarifleri çıksa da hiç eskimeyen tarif var bu gün blogda..
Yoğurt tatlısı. !!
Görüntü ve tadı harika olan bu tatlıyı ne zaman yapsam hep sevilerek tüketilir..
Daha önce tarifi yazmıştım.. Resim ve tarif bir az farklı olmuştu bir daha eklemek istedim..
Tekrarın zararı yoktur :))



 Hamur için Malzemeler:

  • 3 yumurta ( buzdolabından en az 3-4 saat önceden çıkarılacak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardagı sıvı yag
  • 1,5 su bardağı irmik ( azericede irmik Mannı demektir)
  • 1 su bardağı un ( koyu krema gibi olması için az gelirse ilave edebilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu, 1çay kaşığı karbonat. ( azericede yarım çay kaşığı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz


Şerbet için Malzemeler;

3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 paket vanilya

Su bir az fazla olmasının sebebi şerbeti 5 dakika kaynatıyoruz ve bu sürece su buharlaşıyor.
Tencereye şekeri, suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave ediyoruz. 5 dakika kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Şerbet iyice soğuyor.




Hazırlanması:

1. Önce yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Beyazına yarım bardak şekeri, kalan yarım bardak şekeri de sarısına ilave edip mikserle her ikisini beyaz köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
2. Sonra beyazı sarıya karıştırıyoruz ve üzerine sıvı yağı ilave edip bir az da bu karışımı çırpıyoruz.
3. Yoğurdu ekliyoruz ve hafif çırpıyoruz.
4. Ardından vanilyayı ekliyoruz ve arkasından irmiği ilave ediyoruz. Bu karışımı hafif karıştırıyoruz.
5. Kabartma tozunu una karıştırıyoruz ve unu mümkünse eleyerek  karışıma ekliyoruz.  Karışımı mikserin düşük ayarında çokta koyu olmayan bir  hal alıncaya dek karıştırıyoruz. Yani çok değil.
6.  Karışımı yağlanmış borcama veya kenarı yüksek tepsiye (  ölcüsü 40x27 olacak )   döküyoruz. Üzeri kızarana kadar 180 C fırında ( fırın ayarı F olan arkadaşlar için bu ayar  350 dir) pişiriyoruz.
7. Hazır olan sıcak keki fırından çıkarıp 5 dakika sonra  soğumuş olan şerbeti ilave edip soğumasını bekliyoruz ve oluyor yoğurt tatlısı.:))
8. Üzerine hindistan cevizi, ceviz, fıstık serperek veya dondurma koyarak servis edebilirsiniz.


Not : Tüm puf noktaları tarifin içinde yazdım ...
Yumurta önceden çıkarılacak
Un elenecek
Şerbet soğuk, kek sıcak olacak..
tatlısı pişirmek için kenarı yüksük borcam ve tepsi olacak.. Şerbeti iyi çekmesi için bu önemli..





15 yorum:

  1. ellerine sağğlıkk kuzumm..:)
    olsaydı şimdiiiii
    ;)
    öperim kii..:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık,nefis görünüyor,şerbetli tatlılar vazgeçilmezlerim,
    afiyet şifa olsun

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten lezzeti tartışılmaz bir tatlı ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Hiç yapmadım,ay utandım ben kendimden :)
    Halbuki çok sever benim bey,ama hatunda iş yok :)
    Ellerine sağlık balım.
    Şifa olsun ;)

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık canım negüzel kabarmış tatlınız.Çokda güzel anlatmışsınız detayları,teşekkürler.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık! :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık annelerimizin yaptığım ilk tatlılardan biri (tabi benim hatırladığım ;) selamlar...

    YanıtlaSil
  8. yepyeni tatlar çıkıyor hep yeni lezzetlere çok açığım ama eski tatların yeri de ayrı yaaaa nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık,güzel görünüyor eskimeyen tarif :)

    YanıtlaSil
  10. çok da güzel kızarmış
    ellerine sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  11. canım çekti şimdi.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. ben tatlısız yapamıyorum şu tabak olsa iyiydi şimdi ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Harika görünüyor canım çekti valla :)

    http://www.pchocasi.com

    YanıtlaSil
  14. Harika görünüyor canım çekti valla :)

    http://www.pchocasi.com

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM