Bir çok yeni tatlı tarifleri çıksa da hiç eskimeyen tarif var bu gün blogda..
Yoğurt tatlısı. !!
Görüntü ve tadı harika olan bu tatlıyı ne zaman yapsam hep sevilerek tüketilir..
Daha önce tarifi yazmıştım.. Resim ve tarif bir az farklı olmuştu bir daha eklemek istedim..
Tekrarın zararı yoktur :))
Hamur için Malzemeler:
- 3 yumurta ( buzdolabından en az 3-4 saat önceden çıkarılacak)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- yarım su bardagı sıvı yag
- 1,5 su bardağı irmik ( azericede irmik Mannı demektir)
- 1 su bardağı un ( koyu krema gibi olması için az gelirse ilave edebilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu, 1çay kaşığı karbonat. ( azericede yarım çay kaşığı)
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
Şerbet için Malzemeler;
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 paket vanilya
Su bir az fazla olmasının sebebi şerbeti 5 dakika kaynatıyoruz ve bu sürece su buharlaşıyor.
Tencereye şekeri, suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave ediyoruz. 5 dakika kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Şerbet iyice soğuyor.
Hazırlanması:
1. Önce yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Beyazına yarım bardak şekeri, kalan yarım bardak şekeri de sarısına ilave edip mikserle her ikisini beyaz köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
2. Sonra beyazı sarıya karıştırıyoruz ve üzerine sıvı yağı ilave edip bir az da bu karışımı çırpıyoruz.
3. Yoğurdu ekliyoruz ve hafif çırpıyoruz.
4. Ardından vanilyayı ekliyoruz ve arkasından irmiği ilave ediyoruz. Bu karışımı hafif karıştırıyoruz.
5. Kabartma tozunu una karıştırıyoruz ve unu mümkünse eleyerek karışıma ekliyoruz. Karışımı mikserin düşük ayarında çokta koyu olmayan bir hal alıncaya dek karıştırıyoruz. Yani çok değil.
6. Karışımı yağlanmış borcama veya kenarı yüksek tepsiye ( ölcüsü 40x27 olacak ) döküyoruz. Üzeri kızarana kadar 180 C fırında ( fırın ayarı F olan arkadaşlar için bu ayar 350 dir) pişiriyoruz.
7. Hazır olan sıcak keki fırından çıkarıp 5 dakika sonra soğumuş olan şerbeti ilave edip soğumasını bekliyoruz ve oluyor yoğurt tatlısı.:))
8. Üzerine hindistan cevizi, ceviz, fıstık serperek veya dondurma koyarak servis edebilirsiniz.
Not : Tüm puf noktaları tarifin içinde yazdım ...
Yumurta önceden çıkarılacak
Un elenecek
Şerbet soğuk, kek sıcak olacak..
tatlısı pişirmek için kenarı yüksük borcam ve tepsi olacak.. Şerbeti iyi çekmesi için bu önemli..
ellerine sağğlıkk kuzumm..:)
YanıtlaSilolsaydı şimdiiiii
;)
öperim kii..:)
Ellerine sağlık,nefis görünüyor,şerbetli tatlılar vazgeçilmezlerim,
YanıtlaSilafiyet şifa olsun
sevgilerimle...
Gerçekten lezzeti tartışılmaz bir tatlı ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilHiç yapmadım,ay utandım ben kendimden :)
YanıtlaSilHalbuki çok sever benim bey,ama hatunda iş yok :)
Ellerine sağlık balım.
Şifa olsun ;)
Ellerinize sağlık canım negüzel kabarmış tatlınız.Çokda güzel anlatmışsınız detayları,teşekkürler.Sevgiler.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık! :)
YanıtlaSileıze sağlık :D
YanıtlaSilEllerine sağlık annelerimizin yaptığım ilk tatlılardan biri (tabi benim hatırladığım ;) selamlar...
YanıtlaSilyepyeni tatlar çıkıyor hep yeni lezzetlere çok açığım ama eski tatların yeri de ayrı yaaaa nefis görünüyor
YanıtlaSilelinize sağlık,güzel görünüyor eskimeyen tarif :)
YanıtlaSilçok da güzel kızarmış
YanıtlaSilellerine sağlık harika görünüyor
canım çekti şimdi.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilben tatlısız yapamıyorum şu tabak olsa iyiydi şimdi ellerine sağlık.
YanıtlaSilHarika görünüyor canım çekti valla :)
YanıtlaSilhttp://www.pchocasi.com
Harika görünüyor canım çekti valla :)
YanıtlaSilhttp://www.pchocasi.com