25 Haziran 2011

PATATESLİ PİZZA



 Hamur için malzemeler;
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • yarım su bardağı ılık su
  • 3-4 yemek kaşığı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldigi kadar un ( hafif ele yapışan hamur olcak)


Üzerine: 
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı ketçap
  • 2 adet yeşil biber( tombul biberse 1 adet, sivri biberse 2 adet)
  • 100 gr kaşar peynir


Patates püresi için:
  • 3 adet patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  •  Kuru nane, dereotu, maydanoz
  • ( kurutulmuş yoksa hepsinden 3-4 dal ince ince kıyıyoruz)





Hazırlanması; 
  • Patatesleri haşlıyoruz, kabuklarını soyup, çatalla eziyoruz.
  • Bir adet orta boy soğanı yağda kavuruyoruz. Salça ilave ediyoruz, salça yağa iyice karıştıktan sonra patatesleri. nane, dereotu, maydanozu  ilave ediyoruz. Yaklaşık 10 dakika sürekli çevirerek pişiriyoruz.
  • Ocaktan alıp bir kenarda soğumasını bekliyoruz ve o arada hamuru yapıyoruz.
  • Yarım su bardağı suya 2 yemek kaşığı mayayı ve 2 tatlı kaşığı şekeri ilave ediyoruz.Hamuru yapacağımız derin kabın içine koyuyoruz ki maya kabarıp taşarken de oraya dökülsün.
  • Kabaran mayanın üzerine süt, sıvı yag, tuz ilave ediyoruz.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışan hamur hazırlıyoruz.
  • Hamurun çok cıvık olduğunu düşünüyorsanız bir az daha un ilave edebilirsiniz. Yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar. Çünkü her evde kullanılan su bardağı ölçüsü aynı değil.
  • Hamuru yaptığımız kabın üzere poşet geçiriyoruz. 30-40 dakika bekliyoruz kabarması için.
  • Pizza yapacağımız büyük boy tepsiyi yağlıyoruz. Elimize de yağ sürerek kabaran hamuru tepsiye yayıyoruz. Elimizle her tarafını eşit şekilde düzeltiyoruz.
  • Her tarafına hafif  ketçap sürüyoruz.  Hazırladığımız patates karışımını, küp küp kesilmiş  domatesleri, biberleri de ekliyoruz.
  • Fırında hamuru altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 40-45 dakikaya kadar.
  • Hazır olan pizzayı çıkarıyoruz ve fırının ayarını düşürüyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de ekliyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. 6  dakika sonra çıkarıyoruz.
  • Hazır olan pizzayı 10 dakika sonra kesebiliriz.


Afiyet olsun.!

5 yorum:

  1. Bayilirim pizzaya ama bu aralar yiyemiyorum iste dieteyim :) Ellerine saglik canim nefis gorunuyor

    YanıtlaSil
  2. Pizza nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor canım eminim patates çok yakışmıştır
    ellerin sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. canim iki gundur nasil pizza cekiyor, diyete de basladim :( Acaba kepekli undan pizza yapsam mi diyorum

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM