26 Haziran 2010

ÇİLEK JÖLELİ MUHALLEBİ



Muhallebi icin;
  3 su bardağı süt
  2.5 yemek kaşığı un
  1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  5 yemek kaşığı şeker
  50 gr tereyağı

Jölesi icin ; 
bir paket çilekli jöle
5-6 tane çilek

Hazırlanması;
Bir paket jöleyi paketin üstündeki tarife göre hazırlıyoruz. Hazırladığımız jöleyi istediğiniz kaplara, bu kücük kase ola bilir, kücük pilastik kek kalıpları ola bilir. Ben kücük kase kullandım. Bebe bisküvü kutusunda hediyye olarak verilen kaseler bu konuda çok işime yarıyor.  Jöleyi hazırlamadan önce cilekleri küçük-küçük doğrayıp her kaseye azar azar paylaştıralım.  Sonra jöleden bir-iki yemek kaşığı  doğranmış cileklerin üstüne dökelim. Soğumasını bekliğelim . Bu arada muhallebiyi hazırlasak iyi olur.
Muhallebi için gereken malzemeleri yağ hariç hepsini birlikte karıştırarak pişirelim. Hazır olmaya yakın yağı ilave edelim . Bir az daha karıştırarak ocaktan alalım. Ocaktan aldıktan sonrada karıştırma işlemine devam edelim .Bu muhallebinin kıvamının iyi olması için gerekli. 5 dakika yeterli sanırım. Mikserle bu işlemi daha da hızlandıra bilirsiniz. Hazır olan muhallebiyi  soğuyan jölenin üstüne ekliyoruz. Kaseler dolana kadar ve ya daha az olmasını istiyorsanız daha az döke bilirsiniz. Soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Servis etmeden önce buzdolabından çıkarıyoruz ve kaseleri servis tabağına ters cevirerek muhallebi kısmının altta jöle kısmının  üste kalmasını sağlıyoruz. Muhallebi kısmı fazla dağılmadan bu  işlemi başarıyla  bitirdiysek artık tatlı servise hazır demektir.
Afiyet olsun !

17 Haziran 2010

REGAİB KANDİLİ


 
Receb’in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar> yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur’an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir.

Peygamberimiz (a.s.m)’ ın Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Receb ayıdır. Bu Receb ayında oruç tutmanın muazzam, muhteşem sevabları var.
Kazâsı olanın hiç değilse bir günlük kazâ namazı kılması çok iyi olur.

Kur'an-ı Kerim okunmalı, tövbe, istiğfar edilip tefekkür hali üzere olmalıdır.

En azından yatsı ve sabah namazları camide cemaatle kılınmalıdır. Bu bütün geceyi ihya etmiş gibi sevap kazandırır.

"Lâ ilâhe illallah", "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", "Estağfirullah", "Sübhânallah", "Elhamdülillah", "Allahu Ekber", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm" gibi sözleri zikretmek, tekrar etmek çok sevaptır.

Receb büyük bir aydır. Allah bu ayda hasenatı kat kat eder. Receb ayında bir gün oruç tutana, bir yıl oruç tutmuş gibi sevaba kavuşur. 7 gün oruç tutana, Cehennem kapıları kapanır. 8 gün oruç tutana Cennetin 8 kapısı açılır. On gün oruç tutana, Allah istediğini verir. 15 gün oruç tutana, bir münadi, “Geçmiş günahların affoldu” der

9 Haziran 2010

SICAK TEXSAS VE HAFTA SONU KAÇAMAĞI




Texsas denilince  akıla gelen ilk manzara  kovboylar, sonu gözükmeyen çöl ve sıcak havadır. Kovboy kısmını bilmiyorum, çölüde görmedim diye bilirim çünkü her taraf yemyeşil ve orman. Ama sıcak havanın yaklaşdığını  tam 3 haftadır ki  hissede biliyoruz. 9 aylık okul yorgunlugunu atmak,  ve yakıçı sıcaklara fazla yakalanmadan geçen hafta sonu bir kaç arkadaşla kaçamak yaparak Austinin görülecek en güzel yerlerini gezdik. Bir hafta üst-üste yaşadığım  sıkıntılara, canımı sıkan bir kac haberin verdiyi bunaltıya  ilac gibi gelen bu geziden bir kaç kare de blogda paylaşmak istedim.

 OASİS  Austinin en güzel manzaralı restorantı . Hafta sonu  canlı müzik eşliğinde akşam yemeyi için   gelenlerden sadece manzarasını izlemek isteyenlerde yer bulunmuyor malesef . Bu yüzden önceden yer ayırtmak gereke bilir.  Burdan güneşin dogduğu  ve battığı anı görmek her şeye deyer .

                                           2. Mekan Mozart`s kafesiydi.






Burda sincap görmek çok normal. Bütün sincaplar adam görünce kaçarlar. Mozart kafesinin sincabı gelenlere o kadar alışmış ki artık kimseden korkmuyor ve hatta bize  meydan okuyacak gibi kameramıza bakınca korkumdan yerimden firlayıp kalktım .Tabi bu manzara etrafımda olan insanların bana  hayvan sevmeyen yabani bir ruh gibi  bakmalarına sebeb oldu. Ama sanırım sincap onların kemerasını da yiyecek zannederek üzerlerine atlamak isteseydi benim yaptığımdan daha beterini yaparlardı.

Şu anda pilastik kaşığı yalamakla meşgul.
Şimdi de ona yaklaştırdığım kamerayı yiyecek zannederek üzerimize atlama pilanı kuran bir sincap görüyorsunuz.

3. mekan da  Austini bütün güzelliği ile göre bileceyimiz  yerdi.  Tam adını unutdum ama halk diliğle desek Tepeye çıkdık.
 







✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM